• Gratis blog
  • Dromen
  • Visioenen
  • Dreaming
Start » DroomUitleg » Letter Q

Quarantaine

Dromen of visioenen waarin je in quarantaine bent dan weerspiegeld dit het gevoel van eenzaamheid en opgesloten zijn. Dit kan verwijzen naar innerlijk opgesloten zitten en dan kun je denken aan een burn-out of depressie etc. Of zelfs aan het gevoel hebben dat je opgesloten zit in je lichaam. Daarnaast verwijst Quarantaine naar het terugtrekken uit de buitenwereld en jezelf opruimen en schoonmaken zodat je op een later moment jezelf als een nieuwe ik weer kunt gaan genieten van het leven.   

       

Queen, Koningin

Zie je een Queen of koningin in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat vooral je intuïtie en persoonlijke groei in het leven belangrijk zijn. Een belangrijke uitleg is de projectie of spiegeling van de eigenschappen van je moeder en haar liefde, of van haar gedegen en eerlijke optreden die je nodig hebt om je wensen, doelen of ideeën te bereiken.

Een andere uitleg is dat je meer naar anderen zou moeten luisteren en je aanpassen en niet altijd een mening moet vormen. Een alternatieve uitleg is dat je verlangt naar erkenning van status en macht en dat je als vrouw of als man graag een goede ouder wilt zijn.  

 


Queeste, Speurtocht

Dromen of visioenen over een queeste vertellen je dat je op zoek bent naar een deel van je levensdoel; of je karaktereigenschappen. Je zoekt antwoorden op zowel geestelijk als lichamelijk gebied, je bent jezelf kwijt en je gaat nu innerlijk op zoek; naar het punt waar je de weg bent kwijt geraakt. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar je familiegeschiedenis, een vorig leven waar je vandaan komt, om zo antwoorden te krijgen in het heden. Nog een andere mogelijkheid is dat je jezelf aan het uittesten bent: hoeveel kan ik aan in het leven, wat heb ik al geleerd en wat kan ik gebruiken.   

 


Quiz, Quizmaster, Gamemaker 

Dromen of visioenen over een quiz vertelt je dat je op zoek bent naar antwoorden, en dat je aangeeft hulp te willen in je zoektocht van andere mensen. Een andere uitleg is dat je je bewust moet worden van de kennis die nodig is om je doelen te bereiken. Een alternatieve uitleg is dat je in een periode van scholing en leren zit en dat je daarin nog ondersteuning nodig hebt, evenals vertrouwen, tijd, mogelijkheden en kansen. Nog een andere mogelijkheid is dat een quiz staat voor zelfverrijking, gokken en een risico willen nemen in het leven; de uitkomst is echter aan jou en kan zowel positief als negatief zijn.

 

Ben je Quizmaster, spelmaker, Gamemaker zijn in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat je jezelf controleert, corrigeert, je zelf overhoort, jezelf de juiste richting wilt wijzen en jezelf bewust probeert te maken van iets. Een andere uitleg is dat je anderen graag de les wilt lezen, of dat je een goede persoonlijkheid bent om mensen iets te leren, te ondersteunen, en positieve richtingen wilt aanwijzen. 

 

 

Quilt

Dromen en Visioenen over een quilt gaan over je bron, je basis, je familie en je geschiedenis. Elke afbeelding vertegenwoordigd je gevoelens, emoties, de herinnering die vanuit je hart stromen. Een quilt vertegenwoordig je verleden, heden en je toekomst. Dat wat je wenst, dat wat je had en dat wat je hebt. Een andere uitleg is dat een quilt de gekoesterde wensen, voorwerpen, mogelijkheden vertegenwoordigen. Nog een andere uitleg is dat je een behoefte hebt aan warmte, geborgenheid, vrijheid en ondersteuning. Een extra uitleg is dat de quilt je kindertijd, spelen, creativiteit vertegenwoordigd - bekijk het eens door de ogen van een kind en/of je innerlijke kind