• Gratis blog
  • Dromen
  • Visioenen
  • Dreaming
Start » DroomUitleg » Letter P

Paddenstoel, Zwam 

Dromen of visioenen over een paddenstoel of zwam die je in het bos ziet staan, vertellen je over de natuurlijk genezing van het onbekende, de overgang die je ervaart tussen een positieve periode naar een moeilijkere levensperiode met obstakels, maar ook over het innerlijke kind dat tot uiting komt.

Nog een belangrijke uitleg is dat de paddenstoel reiniging, opruimen, schoonmaken en conserveren van het verleden vertegenwoordigt. Een alternatieve uitleg is dat het zien van een paddenstoel een verandering aankondigt dat zich rond de herfst gaat manifesteren; rond de herfst komen er nieuwe kansen op je pad. 

  

Dromen of visoenen over het plukken van een paddenstoel of zwam vertellen je over de bewustwording van de natuurlijke kracht die je bezit om een moeilijke situatie te genezen, te herstellen en op te lossen. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van een overgangsperiode waarin je nu verkeert. Nog een andere uitleg is dat de paddenstoel je innerlijke kind, fantasie, dromen en wensen aanwakkert waardoor je als het ware nieuwe ideeën krijgt die vruchtbaar zijn.

Het eten of gebruiken van een paddenstoel of zwam vertelt je over de innerlijke genezing, geloof in de kracht van de natuur en magie die je kunt ervaren, mits je de juiste keuze hebt gemaakt. Dit kan zowel positief als negatief worden gezien.

 

  

 


Paleis 

Een paleis in je droom of visioen vertelt je dat je de behoefte hebt aan aanzien, adel, rijkdom of weelde in je leven, dit kan ook innerlijke rijkdom, wijsheid, status en erkenning zijn. Een andere uitleg is dat je gereed bent om je volledig te ontplooien en te ontwikkelen zodat het een succes kan worden. 

 

Een droom waarin je de eigenaar van een paleis bent vertelt je dat succes en welvaart binnen handbereik zijn gekomen in je leven. Een andere uitleg is dat een paleis staat voor gevaar, tegenspraak, verlatenheid en eenzaamheid; de weg naar de top is soms minder leuk dan je zou hopen.

 

 

Paniek

Als je droomt of een visioen hebt dat je in paniek bent, duidt dit op een gebrek aan controle en kracht in je leven, je projecteert of spiegelt je innerlijke paniek in de droom of visioen; je bent dus zelf in paniek en totaal de weg kwijt. Een andere uitleg is het gevoel van hulpeloosheid en niet goed in staat zijn om een duidelijk besluit te nemen. 

 Papier, Stapel papier 

Een droom of visioen over wit papier vertelt je over het verlangen naar een frisse start en nieuwe kansen, ideeën en mogelijkheden. Deze droom of visioen kan ook wijzen op een verlangen om jezelf met schrijven of via kunst uit te drukken. Een andere uitleg is de mogelijkheid zelf een deel je toekomst uit te schrijven, je wensen en dromen worden verhoord, jij mag een deel van het script zelf invullen. Je moet alleen aangeven wat je nu echt wilt bereiken in het leven.

Een stapel papier in je droom of visioen vertelt je over de verantwoordelijkheden of stress waar je mee te maken zou kunnen hebben in het leven. Een andere uitleg is dat papier staat voor het vastleggen van gebeurtenissen uit het leven. Je wilt nog niet loslaten, en probeert je nog een keer bewust te worden van wat er is gebeurd of wat je niet hebt gedaan, maar wat je wel had willen doen. 

 

 
Papyrus, Papyrusrol

Dromen of visioenen over papyrus vertellen je over vergane glorie, kennis, wijsheid waarvan je de behoefte hebt om te onderzoeken. De tekst op de papyrus is de innerlijke kennis die jij bezit, of die je familiegeschiedenis heeft bezeten. Een andere mogelijkheid is de verwijzing naar een vorig leven waarin je kennis hebt opgedaan die je nu wilt raadplegen. Een alternatieve uitleg is het samenweven van verschillende mogelijkheden, die je een totaal nieuwe inzichten, kennis en mogelijkheden geeft.

Een droom of visioen over een papyrusrol vertelt je over bescherming van het verleden, de geschiedenis is een belangrijke onderdeel van je ontwikkeling en je levensdoel.

 

 


Paraplu, Parasol

Een droom of een visioen over een paraplu of parasol vertelt dat je een schild hebt voor je eigen emoties en dat je probeert je gevoelens te vermijden en te uiten. De beschermende laag die je om je heen en/of om de situatie hebt getrokken. 

Hoe groter de paraplu of parasol, hoe groter het schil is dat je om je heen hebt gemaakt, zodoende is het ook moeilijk voor mensen die je willen helpen hier doorheen te komen en je inzicht te geven.

Een andere uitleg is dat de paraplu of parasol staat voor bescherming vanuit het hiernamaals, jij en je geliefde worden beschermd. Nog een andere uitleg is het ervaren van emotionele veiligheid en bescherming willen om tegenslagen te voorkomen.

 

Als de paraplu of parasol lekt in je droom of visioen vertelt het je dat je niet voorbereid bent om problemen onder ogen te zien en dat je nog niet alles hebt afgehandeld. De beschermende laag die je om je heen en/of om de situatie hebt getrokken blijkt niet afdoende te zijn - het ongewenst openen van jezelf en/of je emoties. Een andere uitleg is dat een lek het openen van je emoties en gevoelens vertegenwoordigd die je zowel positief als negatief kunt ervaren.

 

Het los laten en het niet onder controle hebben - door de bescherming stroomt de energie door en zorgt ervoor dat je het kunt verwerken. Een andere uitleg is dat je stapje voor stapje jezelf voorbereid om het schild van emoties en gevoelens te openen en het je de juiste tools en inzichten te geven. Het overboord gooien van je beschermd schild, hulp en ondersteuning vanuit het universum en spirit. Een nieuwe visie en het open van oude karma en gevoelens.  

   

 

  

Parfum

Dromen of visioenen over parfum vertelt je over het gevoel van erkenning, warmte, genegenheid, het weerspiegeld je ik, je ware zelf. Maar je kunt ook denken aan bescherming en aantrekken van dat wat je wilt. Parfum spreekt je aan met vele woorden, het raakt je persoonlijk aan, het is wie je bent en wat je de wereld wil laten zien inclusief aan jezelf. De bepaalde gekozen geur weerspiegeld, dat waar je naar op zoek bent, dat wat je op dit moment nodig hebt.

Bij een droom of visioen waarin parfum voorkomt kijk/ruik dan goed wat roept het bij me op; welke gevoelens, emoties, ervaringen heb ik. Komt het uit het verleden, de fijne geur van je oma, de beroemde geur van een vakantie wat zo fijn voelde. 

 

 

 


Parkeerbon

Een droom of visioen waarin je een parkeerbon krijgt vertelt dat je dat je het verloren gevoel hebt dat je niet goed weet welke richting je leven op moet, en wat je aankunt in het leven. Je bent van mening dat je wordt beoordeeld en bekritiseerd voor de weg die je wilt inslaan. Deze droom of visioen zou ook kunnen staan voor een gebrek aan prestaties of pech in je leven waarover je geen controle hebt. Een andere uitleg is dat je de acties die je doet, moet accepteren en ook de gevolgen daarvan moet inzien.

 

 

 

Pasen

Dromen en Visioenen waarin Pasen voorkomt vertelt je iets over de verbinding met het spirituele, het hogere, bewustwording, je ziel en je persoonlijke groei en ontwikkeling. Als het ware vind je je eigen kracht, je vind jezelf opnieuw uit of je leert dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Een andere uitleg is de verbinding ervaren met geloof, wedergeboorte en incarnatie, opstaan en overleven. Dromen en visioenen over Pasen gaan over het nieuwe begin, de nieuwe weg, de nieuwe ik, je eerste stappen richting het in elkaar leggen van je levenspuzzel, dromenpuzzels enzovoorts. 

 

Dromen of visioenen over paaseieren vertellen je iets over vruchtbaarheid, ontwikkeling, het leven, nieuwe ideeën en mogelijkheden. Maar het moet wel verzorgd worden en met liefde worden behandeld. Het Paasei verbind jezelf met je ziel, je levenstaak, je levensopdracht en het hogere spirituele, god en/of waarmee je verbonden voelt.  

Dromen of visioenen over een paashaas gaan over spiritueel inzicht en het intuïtieve, maar ook kansen nemen zodat je hoge ogen kan gaan gooien. Een andere uitleg is op je hoede zijn voor negatieve invloeden, je bent kwetsbaar, en gevoelig.

 

Als de haas in je droom of visioen hoge sprongen maakt dan vertelt dit je over vertrouwen, dat je de juiste keuzes hebt gemaakt en over hoge sprongen die op ander bedreigend over kunnen komen. Maar als je ook vertrouwt op je gevoel zal alles op zijn pootjes terechtkomen. 

 

 

 
Pech

Dromen en visioenen over het hebben van pech vertellen je dat je last hebt van innerlijke tegenslagen, ruzie, twisten en twijfels op je levenspad. Een andere uitleg is dat er een gelukkige wending in je leven op handen is, na veel tegenslagen te hebben ervaren. Het geeft zelfs aan dat je meer geluk verdient dan wat je nu krijgt.

Als je droomt dat een andere persoon pech heeft, vertelt dit je dat je de karaktereigenschappen, of situatie van deze persoon spiegelt en aan jezelf reflecteert. Je bent dus zelf de persoon die tegenslag, problemen en hobbels in het leven ervaart. Een andere uitleg is medelijden met de persoon in kwestie hebben, of bewustwording dat je dit niet wilt bezitten in je leven. 

 


Pen

Een droom of visioen over een pen vertelt je over behoefte aan zelfexpressie en communicatie, uitingen en creatieve ideeën die je kunt ervaren. Een andere uitleg is dat het je goed zal doen als je gevoelens eens op papier gaat zetten. Ook een schrijver, artiest, creatief persoon of een boeklezer moet leren creatief en sociaal te communiceren wat van belang is voor je groei in het leven. 

 

 


Penis

Als je een penis ziet in je droom of visioen duidt dit op je seksuele energie, mannelijke kracht en vruchtbaarheid in alles wat je wilt bereiken, of zelfs wat je hebt bereikt in je leven. Een andere uitleg is dat de penis staat voor bevruchting van een relatie, werkgebied of een levenspad, je plannen die je aan het maken bent zullen vruchtbaar zijn en een bijzondere wending kunnen nemen.

 

Wanneer je droomt of een visioen hebt, over een uitzonderlijk grote penis, dan vertelt dit je over twijfels of angsten over je libido en gevoelens die je tegenover seks hebt. Het kan ook staan voor twijfel over je geaardheid of de behoefde om seks te hebben.

 

Dromen en visioen over een kleine penis vertellen over de twijfels, angsten voor vruchtbaarheid en genegenheid. Je libido is zeer klein, dit komt door de hoge verwachting van jezelf. Een andere uitleg is de mogelijkheid om met kleine stappen in het leven veel te bereiken en vruchtbare ideeën uit te werken tot een succes.

 

 


Perkament, Manuscript 

Dromen of visioenen over een oud stuk perkament, of oud manuscript vertellen je iets over oude informatie, geheimen, het verleden, levenslessen, je meest innerlijke kennis en wijsheid waarnaar je op zoek bent. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar je familiegeschiedenis, of de algemene geschiedenis waar je interesse naar uitgaat. Een alternatieve uitleg is dat je meer mag geloven in je eigen kracht en in je eigen kunnen. 

 

Dromen of visioenen over het overschrijven van een oud stuk perkament of manuscript vertellen je dat je kennis bezit die je tot op heden niet hebt gebruikt, of dat deze kennis uit een vorig leven komt, of kennis en wijsheid die je hebt verkregen door studie, vlijt en oefening, maar dat je deze kennis nu bewust mag gaan gebruiken of openbaren.

Schrijf je zelf in je droom of visioen een nieuw stuk manuscript of perkament, dan vertelt het je dat je je bewust bent van je opgedane kennis en dat je dat wilt delen met derden, zodat het voor de toekomst bewaard blijft. Een andere uitleg is dat je inzicht wilt in wat je allemaal bezit, weet, kent en mogelijk acht met betrekking tot de bewustwording van je verleden, heden en toekomst. 

   

  

 

Picknick

Dromen en visioenen over een picknick vertelt je over de ontspannen manier waarop je spirituele groei ervaart; innerlijke en geestelijke ontwikkeling. Het aantrekken van dat wat je op dit moment nodig hebt- voeding weerspiegeld een deel van jezelf weerspiegeld dat aan dacht nodig heeft – het groei en ontwikkelingsproces in je leven.

 

Als alternatief is dat je de honger naar meer ervaart. Een Picknick weerspiegeld daarnaast ook de verbinding met buiten, de aarde, de elementen en de energie die je nodig hebt. Een andere uitleg is de sociale verbintenissen en de mogelijkheid voor een samenzijn, sociaal zijn met mensen die een betekenis voor je hebben. Nog een andere uitleg is dat een picknick het los laten van vaste patronen weerspiegeld, ongezonde relaties en situaties. Door de ogen van het kind bekijken, onschuld, het onbekende en out of the box denken.

 

De producten die je meeneemt in je picknick mand vertellen je precies wat je los laat, je leert en/of waar je behoefte aan hebt op dit moment in je leven.  Nog een andere uitleg is geluk, rijkdom, gezelligheid met familie, de behoefte aan erkenning, warmte en genegenheid, geborgenheid ervaren met de mensen waar je om geeft. Als aanvullende uitleg kun je denken aan creativiteit gebruiken om spiritueel, zielsgroei te ervaren.

 

 

 

Plas

Als je droomt of een visioen hebt over plas dan vertelt dit je over het loslaten van oude gewoontes, problemen, angsten en opgekropte emoties, maar ook over karaktereigenschappen waarvan je zelf denkt dat ze onwenselijk zijn. Een andere uitleg is het bewust worden dat je het oude en het negatieve moet loslaten en een plek moet geven, je ruimt op en maakt je klaar voor iets nieuws. Je ziet de signalen, je erkent de ongezonde patronen en oude situatie en laat deze gaan; als het ware plas je het ongezonde eruit 

 

Pleister

Dromen of visioenen over een pleister vertellen je over afscherming en bescherming van openstaande emotionele, geestelijke, fysieke en psychische wonden die je nog niet hebt verwerkt of losgelaten. Een andere uitleg is dat je iets wilt versterken in je leven, bruggen bouwen over oude emoties, problemen en geestelijke tegenslagen. Een alternatieve uitleg is dat je verslavingen, of terugkerende problemen wilt onderdrukken.

Nog een andere uitleg is dat de pleister een deel van jezelf vertegenwoordigd, ongezond gedrag dat steeds maar weer de verbindende factor is, water bij de wijn doen, aanpassen, oplossingen bedenken voor andere, jezelf te kort doen enzovoorts. Let goed op waar dat je de pleister opplakt, hoe groot is de wond dit vertelt heel veel over de manier je in de situatie staat of hoe je naar dingen kijkt. 

 

  


Poep

Als je droomt of een visioen hebt over poep of over je stoelgang, dan vertelt dit je over het loslaten van oude gewoontes, problemen, angsten en opgekropte emoties, maar ook over karaktereigenschappen waarvan je zelf denkt dat ze onwenselijk zijn. Een andere uitleg is het bewust worden dat je het oude en het negatieve moet loslaten en een plek moet geven, je ruimt op en maakt je klaar voor iets nieuws. Je ziet de signalen, je erkent de ongezonde patronen en oude situatie en laat deze gaan; als het ware poep je het ongezonde eruit

 

 


Politie, Agent

Als we dromen of een visioen zien over een agent, politie vertelt je iets over je rechten en plichten en hoe je een plan kunt, wilt uitvoeren in het leven. Ook vertelt het je dat je je eigen rechten en plichten hebt overschreden. Je bent letterlijk je eigen grens voorbij gelopen en zit daardoor misschien nu wel in de twijfels, moeilijkheden, obstakels, emoties, gevoelens, negatieve situatie en ervaringen.

De agent, politie vertegenwoordigd een deel van je jezelf, als het ware wijs je jezelf terecht, help je jezelf het juiste pad weer te vinden- ondersteun je jezelf enzovoorts.

Dromen en Visioenen waarin de agent, politie voorkomt kan zowel positief als negatief worden ervaren. Je spiegelt jezelf, jij bent de gehele situatie waarover je droomt of visioent. De Agent, Politie staat voor je mannelijke kracht en wijst je terecht en/of helpt je richting goed leiderschap, richting dat wat je wilt in het leven.

Een andere uitleg is dat de agent, politie je helpt bij het trekken van je brengen die je naar zowel jezelf als andere toe aangeeft. De agent, politie zal je in de droom of visioen ook aanwijzingen geven, wat te doen en/of wat de volgende stap is in je leven. Jij bent de agent, politie in de droom of visioen en je projecteert alles wat er op dit moment in je leven of situatie belangrijk is.

  


Pop

Een droom of visioen over een pop, barbiepop, marionet vertelt je dat je innerlijke kind liefde, verzorging en aandacht nodig heeft. Een andere uitleg is het ervaren van de kinderlijke onschuld, spelen, plezier die voor balans zorgt in je leven en het innerlijke geluk die je daaruit kunt halen. 

Nog een andere uitleg is het verlangen naar vroeger, je kindertijd vol met onschuld, geen stress en verplichtingen, geen regels die je een benauwd gevoel geven. Een aanvulling hierop is het verlangen naar je kindertijd, het innerlijke kind wil tot uiting komen.

Een pop weerspiegeld jezelf, ( Jijzelf bent de pop en de omgeving, de kleding en de manier waarop de pop verschijnt enzovoorts) je innerlijke en uiterlijke verschijningsvorm en/of dat wat je nog niet hebt ontdekt van jezelf, maar wel graag vanuit je bron wilt zien, ervaren.   

  

Pop, barbiepop, marionet verzorgen in je droom of visioen vertelt de behoefte aan je vrouwelijke energie, je verzorgende eigenschappen. Je geeft als het ware jezelf aandacht, je innerlijke kind wil ook verzorgt worden. Een andere uitleg is het verlangen naar vroeger, je kindertijd vol met onschuld, geen stress en verplichtingen, geen regels die je een benauwd gevoel geven.  

  

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat een pop, barbiepop, marionet tot leven komt, vertelt dit je over een verlangen om iemand anders te zijn en te ontsnappen aan huidige problemen en verantwoordelijkheden. Een belangrijke uitleg is dat jezelf projecteert op de pop, dus het innerlijke of uiterlijke deel dat je mist wordt door de pop ingenomen en ondersteund; je bent dus zelf de pop. 

 

Als je een barbiepop, pop, marionet  vast hebt in je droom vertelt dit over het verlangen naar het verleden of een terugkeer naar een eerdere situatie. Een andere uitleg is het verloren voelen, veiligheid, comfort, kameraadschap die je mist en nu probeert terug te halen. Nog een andere uitleg is dat je de behoefte hebt om verzorgd, geliefd, bemoederd en geaccepteerd te worden Een alternatieve uitleg is een wat onvolwassen situatie of relatie waarin je zit

Dromen of visioenen over een barbiepop, pop, marionet vertellen je over de idealen die je wilt hebben, de maatstaven van de maatschappij. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet, geen controle hebben over de situatie of het moment waarin je zit. Een andere uitleg is het verlangen om te ontsnappen aan dagelijkse beslommeringen, en dat je niet aan de gemiddelde verwachtingen en grenzen wilt voldoen. 

  

 

 

 


Pont, Veer

Dromen of een visioen over een pont of veer gaan over nieuwe kansen, mogelijkheden, een nieuwe weg inslaan in je leven, succes en overwinning. Een andere uitleg is dat de pont of veer staat voor twijfels of je de juiste keuzes hebt gemaakt, maar ook het uitstellen van belangrijke beslissingen. Morgen neem je nieuwe stappen, en overmorgen wil je terug naar het oude leven. 

 

 

Poort 

Dromen en visioenen over een poort vertellen je over de symbolische poort tussen de overgang van het heden en de nog onbekende toekomst. Een andere uitleg is het ervaren van een innerlijke huwelijk tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een andere uitleg is de overgang naar iets nieuws, het vinden van een huis; iets nieuws, iets anders, je dromen waarmaken. Je maakt dus een symbolische stap richting vernieuwing.

Nog een andere uitleg is dat je een innerlijk huwelijk of overeenkomst ervaart tussen je mannelijke en vrouwelijke energie die je tot nieuwe inzichten brengt. Een alternatieve uitleg is herwonnen liefde, samenwerking, overwinning en innerlijke levenslessen die je aan het leren bent.

Een spirituele alternatieve uitleg is dat de poort ook het oude, dat wat was, geschiedenis en je verleden vertegenwoordigt. Het blijven hunkeren naar dat wat vroeger was. Het vertelt je dan ook over het verleden afsluiten, inzicht krijgen, je kinderjaren, relaties en vriendschappen, overleden familieleden, verloren  werk, verlangens en wensen. De poort weerspiegeld dat wat was en dat wat nog niet zichtbaar is. Nog een andere uitleg is het verbinden met je ziel, je karma en je vorig leven en/of levenslessen. 

 

  
Portemonnee 

Dromen of visioenen over de portemonnee vertellen je over de weerspiegeling van het leven hoe je je voelt, hoe je in het leven staat, hoeveel credit je hebt, maar ook je financiële inkomen en je zelfbeeld in het leven. Een andere uitleg is de wensen van je hart, en wat je verdiend te krijgen, wat je werkelijk overhoudt in het leven kan in deze droom verrekend worden.

 

Een volle portemonnee in je droom of visioen vertelt je dat je goed in je vel zit, verbeteringen en financieel voorspoed, nieuwe kansen, succes en overwinning zullen je kant op komen.

Een lege portemonnee in je droom of visioen vertelt je over geestelijke obstakels, problemen en ook tegenvallers en armoede; je bent je hart vergeten, het ware gevoel is je ontnomen. 

 

Ben je je portemonnee kwijt in je droom of visioen dan vertelt het je dan ook dat je een deel van jezelf bent verloren, je spiegelt jezelf op de verloren portemonnee, zoek uit waar je jezelf kwijt bent geraakt en wat je er aan moet doen om je weer goed te voelen.

Vind je een portemonnee terug in je droom of visioen dan vertelt het je dat je een nieuwe persoonlijkheid hebt gevonden, jezelf weer terug vindt, dat nieuwe kansen, rijkdom en mogelijkheden onverwacht je kant op zullen komen.

 


President

Wanneer een president in je droom of visioen verschijnt, vertelt dit je over de behoefte aan autoriteit, macht en controle hebben in je leven. Een andere uitleg is een persoonlijke mening over de huidige president of wereldleiders bezitten. Nog een andere uitleg is de levenslessen die je moet ondergaan voor je het hoogtepunt van je carrière zult bereiken.

plichten en hoe je een plan kunt, wilt uitvoeren in het leven. Ook vertelt het je dat je je eigen rechten en plichten hebt overschreden.

 

Je bent letterlijk je eigen grenzen , verplichten aan het herzien, opzoeken en/of aanpassen. Je voert als het ware een innerlijke debat met jezelf en/of iedereen die erbij betrokken is. De president vertegenwoordigd een deel van je jezelf, als het ware wijs je jezelf terecht, help je jezelf het juiste pad weer te vinden- ondersteun je jezelf enzovoorts. 

 

 


Pretpark, Attractiepark, Speeltuin

 Als je droomt of een visioen hebt dat je in een pretpark, Attractiepark, speeltuin bent, vertelt dit je dat je tijd moet vrijmaken voor ontspanning en plezier in je leven. Een andere uitleg is dat je snel afgeleid en gestrest bent. Een alternatieve uitleg is dat het pretpark, attractiepark, speeltuin staat voor je innerlijke kind, dat zich wil ontwikkelen maar ook zich wil uitleven in een situatie die zich heeft voorgedaan in je leven.

Nog een andere uitleg is dat een pretpark, attractiepark, speeltuin een vernieuwde blik, vernieuwde visie vertegenwoordigd. Een ruimere manier van denken, Out of the box en andere energie aantrekken. Daarnaast staat het voor uitdagingen, buiten je grenzen gaan, gebaande paden los laten en het onverwachte aantrekken. 

 

 


Prijs

Als je droomt of een visioen hebt dat je een prijs ontvangt, dan vertelt dit je dat je vindt dat je wel wat erkenning of een bevestiging verdient; je hebt de problemen of obstakels overwonnen en je wordt je hier bewust van. Een andere uitleg is erkenning in je leven, je ziel geeft je de erkenning waarnaar je zo lang hebt gezocht. Een andere uitleg is het aantrekken van succes, overwinning, triomf.  

 

Als je in je droom of visioen juist geen prijs krijgt, vertelt dit over een gevoel van ontoereikendheid in je leven of in een situatie. Een andere uitleg is dan ook de bewustwording dat je er nog niet klaar voor bent, je moet je droom, wens of project nog een keer goed onder de loep nemen voordat je verder gaat.

 

Als je droomt of een visioen hebt dat je een prijs verliest, dan duidt dit op onderwaardering, ongenoegen, jezelf te kort doen of een project, wens, droom of idee geen aandacht geven. Een andere belangrijke uitleg is het gevoel dat je je hart verloren bent; je bent je ware zelf kwijt. 

Pruik

Als je droom of een visioen hebt dat je een pruik draagt vertelt dit je over het ervaren van een vorm van misleiding in je leven, onbewust geef je een verkeerde indruk. Een andere uitleg is dat je schaamte hebt voor je uiterlijke verschijning, of dat je zelfs een andere identiteit aan jezelf zou willen geven.

Als je droomt of een visioen hebt dat je in het echte leven ook een pruik draagt, gaat dit over mannelijkheid en vrouwelijkheid, waar je trots op mag zijn ook zonder dat je haar hebt. Heb vertrouwen in je schoonheid die van binnen in je zit en die naar buiten zal stralen om je kracht te geven. 

 

 

Pus

Wanneer je een droom of visioen hebt over pus vertelt het je dat er iets is dat je als ontstoken ervaart, er wordt iets uitgedrukt of er moet iets geopend worden, je neemt het mee als een zweer op je lichaam. Je zou vooroordelen, meningen, angsten, pijn, verdriet, emoties of negatieve houdingen onbewust verstopt kunnen hebben; problemen die nodig geopend moeten worden. Je moeten erkennen dat er negatieve gevoelens bestaan die je hebt opgehoopt, probeer het los te laten en ze te erkennen.

 

 

 

 

Puist

Dromen of visioenen over puisten vertellen je over het ervaren van kleine oneffenheden in je karaktereigenschappen die tot uiting moeten komen en daardoor de kop op steken. Een andere uitleg is je problemen, verstoppen en negatieve gevoelens, opgekropte emoties, pijn, verdriet, maar ook woede en angsten die je moet uiten.

Het uitknijpen van een puist in je droom of visioen vertelt je dan ook het bewust openen van je emoties, problemen, angsten, gevoelens en je zweren die je hebt opgelopen in de loop van de jaren. Maar ook het openen van je karakter zodat je meer ruimte hebt om nieuwe eigenschappen toe te laten.

 

 

  
Put

Een droom of visioen over een put in de grond vertelt je over de verborgen karaktereigenschappen en de dingen en ervaringen van het leven. Een andere uitleg is dat de put staat voor het gat, de pijn, verdriet, emoties in je leven die je kunt ervaren en de moeilijkheden die je hebt om hieruit te komen.

Nog een andere uitleg is dat de put staat voor de mogelijkheden die je hebt om in het verleden te kunnen kijken, en daarna kan terugkeren naar de dagelijkse leven. Een alternatieve uitleg is dat je binnenste leeg of hol aanvoelt. Nog een alternatieve uitleg is het willen openstellen voor nieuwe interesses en activiteiten. 

 

 

 

 

Piloot

Een droom of een visioen over het zijn van een piloot vertelt je dat je de controle hebt over een innerlijke, uiterlijke reis die je aan het maken bent in je leven. 

Kun je als piloot de route/weg niet vinden in je droom of visioen dan vertelt het je dat je even rust moet nemen om de juiste beslissingen en meningen te vormen zodat je de reis weer verder kunt voortzetten. De piloot is een weerspiegeling of reflectie van je persoonlijk eigenschappen, jij bent dus zelf de piloot. 

 

   

Piramide

Als je droomt of een visioen hebt over een piramide, dan vertelt dit je dat er in een korte tijd veel nieuwe en grote veranderingen plaats zullen vinden. De piramide staat voor duurzaamheid en stabiliteit, spirituele inzichten die je kunnen laten groeien naar iets wat je tot nu toe onmogelijk had geacht. Een andere uitleg is dat de piramide staat voor magie, het geloof, het verleden en geneeskracht; het onmogelijke kan mogelijk worden.