• Gratis blog
  • Dromen
  • Visioenen
  • Dreaming
Start » Dromen » Sprookjes

Assepoester

Een Droom of visioen over Assepoester vertelt je, dat je probeert te leven met (tijdelijke) financiële, innerlijke, geestelijke armoede en tegenslag. Je kunt het gevoel ervaren dat je ondergewaardeerd of niet geaccepteerd bent. Een andere uitleg is, dat je eerst hard moet werken voordat er een beloning komt in je leven, in ieder geval heb je het gevoel alsof je harder moet werken dan je omgeving.

 

Het kan ook voelen alsof je eerst een dienst moet leveren of bewijzen dat je iets waard bent, maar vergeet niet dat schoonheid van het leven niet alleen uit materialistische dingen bestaat. Een andere uitleg is dat er een verbinding is met levenslessen uit een vorig leven; een herinnering of angst, fobie en/of zelfs de keuze om in armoede of met zo min mogelijk te leven.

 

Nog een andere uitleg is dat Assepoester de innerlijke kracht vertegenwoordigd, de verbinding met de natuur, vogels, dieren en de natuur. Je ziet mogelijkheden die andere mensen niet zien of kunnen ervaren en je mag buiten de gebaande paden bevinden in het leven.  

 

 

   

 

De gelaarsde kat

Dromen of visioenen over de gelaarsde kat vertellen je over hulp uit onverwachte hoek, overwinning op moeilijke problemen en het vinden van mogelijkheden daar waar andere mensen geen kansen zien. Een andere uitleg is het ervaren van vruchtbare vriendschappen en mogelijkheden die er uit voortkomen. Nog een andere uitleg is het geloven dat wonderen bestaan.

Soms zijn dingen niet zoals ze lijken, zowel in positieve als in negatieve zin. De gelaarsde kat heeft een alternatieve uitleg misleiding, tegenwerking, niet altijd het beste in je naar boven halen of te grote sprongen vooruit willen maken in het leven en/of de situatie waarin je bevind.  

  

  

 

 

De keizer en de nachtegaal

Dromen of visioenen over De keizer en de nachtegaal vertellen je, dat schoonheid van binnen zit, mogelijkheden tot vriendschappen kent vele wegen. Een andere uitleg is het ervaren van eenzaamheid, zich opgesloten voelen, en niet geaccepteerd worden. En de belangrijkste boodschap is dat liefde heel belangrijk is in het leven, liefde voor jezelf en voor je omgeving. Nog een andere uitleg is dat je je bewust bent van het feit dat je levenslessen mag leren, maar je kunt ook denken aan het bewustworden van je innerlijke wijsheid, kracht en magie. 

 

  

De nieuwe kleren van de keizer

Visioenen of dromen over de nieuwe kleren van de keizer vertellen je, dat soms schijn bedriegt en gezondheid niet te koop is. Een andere uitleg is het je vertelt dat je een goed doordacht plan moet hebben voordat je op actie overgaat. Een andere uitleg is dat wonderen bestaan, de armoede en tegenslagen die je hebt ervaren zijn niet voor niets geweest. Nog een andere uitleg is dat je je bewust bent van de levenslessen en van innerlijke wijsheid en kracht.   

 

 

 

 

Pocahontas

Pocahontas in je dromen of visioenen vertellen iets over de manier waarop je tegen dingen aankijkt; als het ware kijk je met andere ogen naar de wereld als andere mensen in je omgeving. De manier waarop je in het leven staat roept zowel bij jezelf als bij andere mensen soms tegenwerking en onbegrip op. Een andere uitleg is dat Pocahontas de uitdaging in het leven of de situatie vertegenwoordigd, het ondernemen en niet stoppen, of terug kijken op. Nog een andere uitleg is dat je dingen, de situatie eens door de ogen van een kind moet bekijken, onschuldig, speels en niet te serieus. Daarnaast nodigt Pocahontas je uit om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen keuzes, acties en de gevolgen hiervan. 

 

 

 

 

De nieuwe ridders van koning Arthur

Dromen of visioenen over de nieuwe ridders van koning Arthur vertellen je over de mogelijkheid tot samenwerking. Je ervaart twijfels, tweestrijd en gelijkheid, omdat je naast samenwerking ook de behoefte hebt om individueel te opereren. Een andere uitleg is, in het bezit zijn van wijsheid, kracht en doorzettingsvermogen om het tot een succes te laten komen, mits je samenwerkt en luistert naar de meningen van anderen. Je staat aan het begin van iets een reis die je niet alleen kunt ondernemen maar die je in samenwerking moet doen. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel ervaart van onderdrukking, maatschappelijke verplichtingen en dominantie waar je niet mee overweg kunt; als het ware ben je zowel de koning als de ridders in deze droom of visioen. 

 

 

 

 

 

Hercules

Hercules in droom of visioen gaan over het vinden van je pure ik, je ware kracht, moed en levensdoel. Hercules haalt zowel het beste in ons naar boven als de mindere en donkere eigenschappen- de innerlijke demonen en de engelenvleugels worden hier weerspiegeld. Hercules dromen en visioenen kunnen dus tegenstrijdig zijn, luister dus goed naar je gevoelens; wat er van toepassing is.

Een andere uitleg is dat Hercules staat voor transformatie en verandering in het leven, soms moet je eerst het oude los laten, veranderen voordat je daar komt waar je moet zijn. Nog een andere uitleg is dat hercules staat voor het vinden van balans en het overwinnen van, oude wonden uit vorige levens, innerlijke demonen verslaan; maar je kunt ook denken aan magie, spirituele groei en hoge energie en het hogere doel en dimensie. 

 

 

 

 

 

De prinses en de kikker

Dromen of visioenen over de prinses en de kikker vertellen je, dat schijn soms bedriegt, dingen niet zijn wat ze lijken. Schoonheid zit van binnen en stroomt soms op een hele andere manier dan je had verwacht. Een andere uitleg is het ervaren van onvoorwaardelijke liefde, ongeacht de uiterlijke verschijningsvorm. Maar je kunt ook denken aan transformatie en het geloof dat alles mogelijk is behoort tot de mogelijkheden. Een alternatieve uitleg is dat de prinses en de kikker diep onderzoeken, uitpluizen, oplossingen vinden door Out Of The Box te denken; graaf een beetje dieper voordat je een volgende stap zet in je situatie of leven. 

 

 

De prinses op de erwt

Visioenen of dromen over de prinses op de erwt vertellen je, dat je doorzettingsvermogen hebt. Een andere uitleg is dat je jezelf of iemand uit je omgeving niet eerlijk of integer is, eerlijkheid, gesloten behandeld. Eerst moet je oogsten voordat je de vruchten kunt plukken en de situatie kunt veranderen. Een andere uitleg is dat verkeerde of onzorgvuldige beoordelingen grote nadelige gevolgen kunnen hebben. Nog een andere uitleg is, dat je wordt beschermd tegen negatieve energie en dat je je geen zorgen hoeft te maken hoe het verder moet. 

 

 

 

 

De rode schoentjes

Dromen of visioenen over de rode schoentjes vertellen je iets over het gevoel van beperkte vrijheid. Je hebt het gevoel dat de weg is uitgestippeld, je hoeft alleen nog maar te volgen om de juiste richting in je leven te nemen. Een andere uitleg is, dat de rode schoentjes staan voor dansen, muziek en je uiten geven je een gelukkig gevoel, diepe tevredenheid en rust. Een spirituele of alternatieve uitleg is dat de rode schoentje staan voor je hart, passie, liefde en warmte dat je door je hele leven laat stromen. De rode schoentjes staan voor de manier waarop je in het leven staat; ben je vol van passie en volg je de juiste weg dan kun je heel erg ver komen, maar probeer je de weg naar je eigen hand te zetten dan kan het veel tegenwerking, bloed, zweet en tranen brengen. 

 

 

 

 

 

Mulan

Dromen over Mulan gaan over moed en kracht, doorzettingsvermogen. Een andere belangrijke uitleg is dat je de kracht hebt om jezelf aan te passen aan de situatie of de omgeving waarin je je op dit moment zit in je leven. Mulan weerspiegeld zowel Jing Als Jang.

De mannelijke en vrouwelijke energie. De balans tussen kracht, doorzettingsvermogen en het verzorgende creatieve. Het is daarnaast ook de balans tussen werk en privéleven, je kunt ook denken aan geven en nemen.   Dromen waarin Mulan voorkomt vertelt je over magie, wonderen en beschermengelen, magische wezens en geloven in de ondersteuning vanuit het hogere, universum, het hiernamaals, de goden etc. 

Een andere uitleg is dat je tijd moet nemen om jezelf te ontwikkelen en dat je altijd moet blijven luisteren wat je gevoel, je hart je te vertellen heeft; ongeacht wat andere over je zeggen je wijk niet af van je ingeslagen pad of mening.  Nog een andere uitleg is dat Mulan staat voor het vinden van balans en het overwinnen van, oude wonden uit vorige levens, innerlijke demonen verslaan. 

 

 

 

 

De schildpad en de haas

Een droom of visioen over de schildpad en de haas vertelt je over het hebben van moed en kracht. Maar ook moed, lef en slim zijn. Je boekt vooruitgang, de vraag echter is of je de haas of de schildpad bent. De haas neemt grote stappen en is dan ook snel thuis. Ben je de schildpad dan ben je slim en denk je rustig na over je acties, waardoor het eindresultaat misschien beter uitpakt dan vooraf gedacht. Een andere uitleg is dat je de reis die je aan het plannen bent, goed moet voorbereiden; zoek alles uit, vraag om hulp, bekijk alle mogelijkheden voordat je op actie overgaat. 

 

 

 

 

Merida ( Brave) 

Merida in je droom of visioen vertelt je over het vinden van je diep verborgen eigenschappen. Moed, kracht, doorzettingsvermogen, structuur en het laten stromen van de energie zonder angsten om jezelf te verliezen. Een andere uitleg is dat je jezelf meer mag laten zien, niet aanpassen aan wat andere willen. Dromen en visioenen waarin Merida de hoofdrol speelt gaat over de weerspiegeling van hoe jezelf in de situatie of het leven staat- onderneem je de juiste stappen en laat je jezelf niet tegenhouden of pas je jezelf aan. Een alternatieve uitleg is dat je de juiste pijlen hebt geschoten; snelle verandering en overvloed dat naar je toekomt omdat je de juiste touwtjes hebt gespannen. Hard werken en doorzettingsvermogen zijn voldoende aanwezig het enige wat je moet doen is vertrouwen.   

 

 

 

 

 

De wolf en de drie biggetjes

Visioenen of dromen over de wolf en de drie biggetjes vertellen je, dat soms een moedige beslissing je vertrouwen geeft, waardoor je meer waardering en oprechtheid gaat krijgen. Een andere uitleg is het samenwerken en vertrouwen hebben. Nog een andere uitleg is, overmoedig zijn, teveel verwachten, en overmaat ervaren. Nog een andere uitleg is, dat je je geen zorgen hoeft te maken, je wordt beschermd, het ergste ligt achter je. Een alternatieve uitleg is dat de biggetjes staan voor de mogelijkheid van volhouden; ongeacht dat je omgeving niet ideaal is, je hebt niet de middelen of de mogelijkheden maar je vind toch een weg. 

Ben je de wolf in de droom of visioen dan vertelt het je over het doorzettingsvermogen, valsheid en overmoed. Je probeert iets onbewust kapot te maken, aan te passen of negatief te veranderen, wat je misschien beter niet kunt doen. Een andere uitleg is, dat je de karaktereigenschappen van de wolf projecteert; je doet jezelf ten onrechte verdriet en pijn. Je negatieve angsten, woede, verdriet en eigenschappen worden door de wolf gereflecteerd en gespiegeld op je eigen gedrag.

 

 

 

 

 

De wolf en de zeven geitjes

Een visioen of droom over de wolf en de zeven geitjes vertelt je, dat je het idee hebt opgesloten te zitten, beperkt bent in je vrijheid of je mogelijkheid om nieuwe dingen te ondernemen. Een andere uitleg is het gevoel ervaren dat je gecontroleerd en niet beschermd bent tegen nieuwe problemen en obstakels. Nog een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt dat de problemen je opslokken, en overdadig zijn, je bent de controle helemaal verloren.

Ben je de wolf in de droom of visioen dan vertelt dit over het doorzettingsvermogen, valsheid en overmoed. Je probeert iets onbewust kapot te maken, aan te passen of negatief te veranderen, wat je misschien beter niet kunt doen. Een andere uitleg is, dat je de karaktereigenschappen van de wolf projecteert; je doet jezelf ten onrechte verdriet en pijn. Je negatieve angsten, woede, verdriet en eigenschappen worden door de wolf gereflecteerd en gespiegeld op je eigen gedrag.

 

 

 

 

 

Doornroosje (schone slaapster) 

Dromen en visioenen waarin Doornroosje voorkomt vertelt je iets over de manier waarop je in het leven staat en weerspiegeld een afwachtende houding met betrekking tot het vinden van vriendschappen, verbindingen, tweelingzielen, gelijkgestemde en/of de liefde.

Maar dat je ook een afwachtende houding hebt naar alles wat een nieuwe start zou kunnen zijn. Je bent als het ware verwijderd, afgezonderd (stille periode) van je harte wens, je dromen; je doel. Een andere uitleg is dat je het gevoel ervaart dat je wordt tegengehouden en dat je dingen niet onder controle hebt alsof je in rustperiode een wordt gehouden, pauze, tegenwerking en slapende stille energie. 

Een andere uitleg is, dat je lot of je levensdoel de rede is dat je geduld moet hebben, de juiste persoon komt echt in je leven; dit is voorbestemd. Nog een andere uitleg is dat je tijd moet nemen om tot rust te komen, meditatie, slapen, rust, dagdromen, visioenen toe laten in je leven.

Doornroosje is verbonden met, slapen, dromen en visioenen, magie en spiritueel zijn. De wegen die hiermee te maken hebben kunnen eenzaam en ingewikkeld zijn; blijf dicht bij jezelf en je eigen kracht staan. De weg is misschien wel lang, traag maar je hebt alle tijd om daar te komen waar je moet zijn.

Een alternatieve uitleg is dat er sprake kan zijn van inbreuk op je mens zijn, magie die niet prettig voelt, het doorbreken van oude pijnen en verdriet- uit zowel dit leven als eventueel een vorig leven. Nog een andere uitleg is dat Doornroosje (schone slaapster) een verwijzing is naar het werken met dromen en visioenen energie als levensdoel of spirituele opdracht.  

 

 

 

 

Jungle Book 

Dromen en visioenen over Jungle Book gaan over de innerlijke demonen, het donkere in je leven, het overwinnen van je angsten, diepste verborgen schatten. Nog een andere uitleg is dat Jungle Book het innerlijke kind vertegenwoordigt dat moet spelen en de wereld mag ontdekken. Een andere uitleg is dat je dicht bij jezelf moet blijven staan, dat de wereld zich opent als je jezelf ook wilt veranderen en wilt aanpassen.  Een alternatieve uitleg is dat Jungle Book je aanmoedigt om buiten de gebaande paden te wandelen in het leven je daardoor laat verrassen door het onverwachte. 

 

 

 

De Indische Waterlelies

Dromen of visioenen over de Indische waterlelies vertellen je over transformatie en de cyclus in je leven of situatie. Maar ook het aanpassen aan de omstandigheden en mogelijkheden. Een andere uitleg is, het ervaren van creatieve oplossingen en overwinning. Het water speelt een belangrijke rol door de baarmoeder van nieuwe ideeën die daaruit ontstaan. Nog een andere uitleg is dat de waterlelies zijn verbonden met natuurmagie, spiritueel zijn, elementenwezens zoals fairies, elfjes, muzes. Je opent jezelf als het ware en je ontdekt de verborgen gave, kansen en spirituele opdrachten van je ziel. 

 

 

 

 

 

Hans en Grietje

Een droom of visioen over Hans en Grietje vertelt je over samenwerking, tweelingzielen zoals een broer en zus. Een niet te verbreken band, ongeacht de onderlinge obstakels en eventuele verwijten. Een andere uitleg is dat Hans en Grietje de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie vertegenwoordigden; de balans tussen geven en nemen, de balans in elke situatie vinden goed, kwaad. 

Het is niet zwart het is niet wit het is grijs. Een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt dat er iemand misbruik maakt van je goedheid, je kennis, je geduld en je moed. Je moet leren je angsten en tegenslagen te overwinnen door te geloven in je ware zelf.

Nog een andere uitleg is dat Hans en Grietje dromen en visioenen verschijnen als er sprake is van innerlijke groei en ontwikkeling op spiritueel gebied, bewust wording van het feit dat er magie is, hogere spirituele doelen etc. Een alternatieve uitleg is dat Heks in Hans en Grietje de natuurreligie vertegenwoordigt en dat je jezelf hierin herkent op zowel een goede als slechte manier; "witte en zwarte magie" onderzoek de mogelijkheden van natuurmagie en pas dit op de juiste manier in je leven toe. 

 

Snoephuisje

Dromen en visioenen over een snoephuisje vertelt je dat je ware hart verlangt naar zoet, naar beterschap, liefde, warmte en geluk. Een andere uitleg is dat je de juiste weg bent ingeslagen richting de warme, zoete omgeving, liefde, warmte en geluk. Een weg waarnaar je al lang op zoek bent geweest in je leven.

Ben je in je droom of visioen je snoephuis aan het opeten dan vertelt het je dat je hart geslaagd is met het bereiken van zijn wensen, liefde en zoetheid en dat je je bewust wordt van de overwinning.

Maar zie je het snoephuis met daarnaast een heks in je droom of visioen, dan vertelt het je dat je hindernissen moet ondergaan om de warmte, beterschap, liefde en geluk te ontvangen en dat je eerst nog persoonlijke problemen moet oplossen en achter je moet laten.

 

 

 

 

 

Het dappere kleermakertje

Visioenen of dromen over het dappere kleermakertje vertellen je, dat je hele grote vooruitgang in de toekomst boekt, juist doordat je kleine stappen maakt. Een andere uitleg is het ervaren van innerlijke moed, lef, kracht. Maar ook oprechtheid die je ten goede komt op verschillende projecten, dromen, wensen en ideeën zodat je het op de juiste tijd en het juiste moment kunt inzetten.

Nog een andere uitleg is dat het dappere kleermakertje het creatieve vertegenwoordigd dat graag tot uiting wil komen. Als alternatieve uitleg is dat je levensdoel te maken heeft met kleding ontwerpen, mode, design, kleur en materiaal etc. 

 

 

 

 

Het lelijke eendje

Een droom of visioen over het lelijke eendje vertelt je, dat je het gevoel van eigenwaarde bent verloren. De weg naar je levensdoel, droom, wens of het lot moet worden gevonden zodat je jezelf helemaal kunt openen en jezelf aan jezelf en de wereld te laten zien. Een andere uitleg is, transformatie en aanpassen aan de situatie die zich nu afspeelt in je leven. Nog een andere uitleg is, dat je moeilijkheden ervaart met het gegeven dat je anders bent dan anderen in je omgeving, maar je moet niet vergeten dat schoonheid vanbinnen zit.

Nog een andere uitleg is dat je angsten ervaart die diep van binnen zitten, je hart en je hart chakra heeft genezing nodig en dat kun je alleen zelf openen door je ware ik te accepteren. Dromen en visioenen waarin het lelijke eendje voorkomt vertelt je vooral heel veel over jezelf en hoe je jezelf aan de buitenwereld presenteert, je kunt het zien dat als je niet lekker in je vel zit dit dus via het lelijke eendje naar buiten komt. Je bent dus zelf het lelijke eendje voor je gevoel maar de waarheid is compleet anders; de buitenwereld ziet je als een zwaan.  

 

 

 

 

 

Het meisje dat haar naam kwijt was

Dromen of visioenen over het meisje dat haar naam kwijt was vertellen je over de zoektocht naar je identiteit, je ware hart, je ware ik. De zoektocht naar je lot of je levensdoel en je wensen, dromen en mogelijkheden. Een andere uitleg is, dat je in een transformatie moment zit in je leven, en een nieuwe persoonlijkheid wilt tonen aan de buitenwereld. Nog een andere uitleg is de zoektocht naar spiritueel zijn, het hogere doel, het universum, het hiernamaals en alle antwoorden die je op zielsgebied wilt vinden. Nog een andere uitleg is dat het meisje dat haar naam kwijt was over terugtrekken gaan, jezelf afsluiten van de buitenwereld, tijd nemen voor jezelf, meditatie en rust voor jezelf vinden. 

 

 

 

 

Harry Potter

Dromen en visioenen over Harry potter gaan over de weerspiegeling van karaktereigenschappen die je zou willen bezitten en/of bezit maar niet tot uiting komen. Harry Potter weerspiegeld de eenzaamheid, opgesloten voelen, beperkt zijn, het niet thuis voelen, anders zijn, angst, magie, gave en spirituele druk. Een andere uitleg is dat Harry Potter dromen of visioenen over doorzettingsvermogen gaan en de lange weg naar succes. Nog een andere uitleg is dat de behoefte aan gelijkgestemde, zielsfamilie, tweelingzielen en overtuigingen die alleen jijzelf snapt en/of diegene die tot je energie aangetrokken worden.

Harry Potter dromen en visioenen vertellen je zowel over zwart en witte energie, angst en moed, overwinnen en verliezen. Afhankelijk van hoe je het zelf ervaart kun je Harry Potter dromen en visioenen invullen. Je kunt het gevoel hebben dat je innerlijke demonen niet welkom zijn of niet overwonnen kunnen worden of misschien zelfs wel een grote en belangrijke rol in je leven spelen. Het is niet zwart en het is niet wit, het leven en/of de situatie waarin je zit is vaak grijs; bekijk het eens op een magische en wonderbaarlijke manier en wie weet vind je een moedige oplossing etc.   

 

 

 

 

Het standvastige tinnen soldaatje

Visioenen of dromen over het standvastige tinnen soldaatje vertellen je, dat je een moeilijke innerlijke en emotionele tijd meemaakt. Een andere uitleg is, dat je heel moedig, krachtig hebt gestreden en daardoor gaat overwinnen of zegevieren. Nog een andere uitleg is dat je het gevoel hebt vast te zitten in een patroon in je leven waar je geen controle over hebt. Een alternatieve uitleg is dat je elk moment uit je harnas kunt stappen en het oude ongezonde achter je kunt laten zodat de gevoelige en ware persoon naar voren gaat komen. 

 

 

 


Jack en de bonenstaak

Een droom of visioen over Jack en de bonenstaak vertelt je over het ervaren dat je het leven naar een nieuwe hoogte kunt laten groeien. Je hebt moed, uithoudingsvermogen en kracht om succesvol te zijn. Een andere uitleg is, dat niet alles voor het oprapen ligt, je moet er veel voor doen voordat je kunt slagen. Nog een andere uitleg is, dat je keuzes hebt gemaakt die veel problemen of gevaar met zich mee hebben gebracht en nu zit je in de problemen. Een alternatieve uitleg is dat je een situatie eens vanuit een andere invalshoek kunt bekijken, kijk door de ogen van een kind, out of the box en houd je niet vast aan doorgewinterde patronen.

 

 

 Klein Duimpje

Visioenen of dromen over Klein Duimpje vertellen je, dat je met kleine stappen veel meer kunt bereiken dan met grote snelle passen. Een andere uitleg is het overwinnen van tegenslagen en obstakels. Maar ook succes hebben nadat je goed nagedacht hebt en zeer zorgvuldig te werk bent gegaan. Klein Duimpje vertelt je ook dat alles mogelijk is, als je maar in jezelf gelooft doordat je dicht bij jezelf blijft worden ook kleine dromen grote suscessen.

 

 

 


Peter en de wolf

Dromen of visioenen over Peter en de wolf vertellen je over de ondeugende en ondernemende kant van je karakter. Maar ook dapperheid, overmoed en vertrouwen hebben in een goede afloop.
De wolf in je droom of visioen vertelt je over het negatieve gedeelte van je karakter, de opgekropte emoties, en verlangens, woede en agressie die tot uiting moet komen.

 

 

 

 

Peter Pan

Een droom of visioen over peter pan gaan over het innerlijke kind, out of the box denken, onbevreesd zijn. Het vertelt je over het verder kijken dan dat je kunt zien met je ogen, voorbij de schaduwzijde kijken. Het is een moment of ervaren onbeperkt zijn en gewoon ervoor gaan ongeacht dat je niet wat er achter de eigen levensgrenzen bevind. Het innerlijke kind mag geuit worden, het innerlijke kind koesteren en/of ontdekken van je diep verscholen kind. 

 

Je kunt ook denken aan het terug gaan naar dat wat was, het verlangen naar het verleden en/of zelfs een drang naar niet volwassen willen worden ( vasthouden aan het verleden) vroeger was alles beter toch?. Peter Pan weerspiegeld het stil zetten van het leven, situatie en/of obstakel en probleem. Een andere uitleg is het aantrekken en/of het verbinden met elementenwezen zoals fairies, zeemeerminnen, kabouters en draken dat je fantasie prikkelt of verbind met je ware diepe pure zielsverlangens.

   

Peter Pan is ook lucht kastelen bouwen, fantasie en het leven vanuit een andere visie bekijken. De weerspiegeling van een innerlijke reis of deze tastbaar is natuurlijk afhankelijk van vele maatschappelijke verplichtingen enzovoorts. Daarnaast kan peter pan je aanmoedigen om jezelf te zijn, je zielskleuren te laten stralen. Geloven dat alles mogelijk is en dat er geen beperkingen zijn mits je er maar in gelooft. 

 

  

 

Vaiana

Dromen en visioenen over Vaiana vertellen je over het vinden van jezelf, je eigenkracht en doorzettingsvermogen. Een andere uitleg is dat je de antwoorden, oplossingen in je hart vind. Het innerlijke vuur wordt aangewakkerd door passie en geloven in jezelf en je levenspad. Het lot, je levensdoel worden weerspiegeld als Vaiana in je droom of visioen verschijnt. Nog een andere uitleg is dat Vaiana staat voor genezing, helend vermogen, magie en wonderen. Het geloven in de kracht van de natuur en het ontstaan voor het begin van elke droom en/of wens. Een alternatieve uitleg is dat je verbonden bent met een levenstaak of zielsopdracht, levensdoel die te maken heeft met de planeet aarde, de dieren en milieu. 

 

 

 

 

Pinoccio

Visioenen of dromen over Pinoccio vertellen je over transformatie en acceptatie. Je dromen of wensen komen uit als je er maar in gelooft. Een andere uitleg is het zien van de mogelijkheden en innerlijke kracht. Nog een andere uitleg is, dat Pinoccio or eerlijkheid, openheid en durven uitkomen wie je bent, je ware ik. Je mag niet vergeten om eerlijk te zijn tegenover jezelf, en je dichtbij staande geliefde. 

 

 

 

 

Rapunzel

Dromen of visioenen over Rapunzel duiden op het gevoel hebben dat je opgesloten zit in een situatie of relatie, je moet zoeken naar oplossingen. Dit soort dromen gaan altijd over de door jezelf op getrokken beperkingen, grenzen en vastzittende ervaringen. Misschien heb je het gevoel dat je onbereikbaar bent voor mensen, alsof je in een hoge toren woont en niemand ziet je zitten. Dit kan zowel spiritueel zijn als ook geestelijk, maar ook lichamelijk en/of uiterlijke verschijningsvorm.  De toren weerspiegeld je eigen grenzen, je persoonlijk toren, je hart, je bron, je basis en dan vooral begrenst naar de buitenwereld of jezelf toe. 

 

De andere kant vertegenwoordigt ook de armoede, tegenslag dit kan zowel geestelijk als ook waakbestaan armoede zijn. Een aanvullende uitleg is een gevoelsverklaring van misschien heb je niet de mogelijkheid om uit de problemen of obstakels te komen. Een andere uitleg is, dat rijkdom niet altijd in geld of materieel geluk zit, maar ook in andere vormen zoals tijd, kennis, mogelijkheden en wijsheid, innerlijke geluk en gezondheid. Daarnaast staat rapunzel ook voor negatieve ervaringen met autoriteit en niet het vermogen hebben om op dit moment zelf te beslissen en/of het gevoel te hebben dat dingen al vast staan (geen eigen lotsbestemming).  

   

Rapunzel dromen kun je vergelijken met gevangenis dromen en toren dromen. 

Als aanvullende droomverklaring staat rapunzel ook voor doorzettingsvermogen, je afschermen voor negatieve energie, trilling en spirituele mensen / situaties die je niet wilt aantrekken enzovoorts. Hooggevoeligheid en afzonderen van de buitenwereld, bescherming van je levensdoel, doelstellingen en/of opdrachten. De verbinding zoeken met hogere dimensies en zielspoorten, het universum, god, engelen, gidsen en/of waarmee je een verbinding hebt. 

 

 

 

 

Remi

Visioenen of dromen over Remi vertelt je dat je het idee hebt dat je alle lasten alleen moet dragen. Een andere uitleg is dat je juist bewust alleen de lasten wilt dragen, of dat je je emotioneel afsluit voor je omgeving, je wilt rust en je eigen weg volgen zonder de bemoeienis van anderen. Een alternatieve uitleg is dat Remi ook vertelt dat de armoede zwaar op je schouders drukt en dat de situatie misschien uitzichtloos is, maar blijf moed houden want na regen komt zonneschijn. 

 

 

 

 

Repelsteeltje

Dromen of visioenen over Repelsteeltje vertellen je, dat je geheimen niet lang verborgen kan houden. Eens valt er een lijk uit de kast die voor onnodig veel problemen kan zorgen. Een andere uitleg is, dat Repelsteeltje transformatie voorstelt; je bent klaar om nieuwe kansen aan te nemen in het leven, of het lot of levensdoel zijn gevonden.

 

 

 

 

De Reddertjes

De reddertjes in je dromen of visioenen vertellen je over het onverwachte, iets wat je niet aan ziet komen en je het gevoel geeft van succesvol en geluk uit onverwachte hoek. Het is iets waar je al heel erg lang op hebt gewacht en nu ineens staat het voor je deur. Achter de horizon is er een nieuwe kans en/of mogelijkheid voor je aan het ontwikkelen. 

 

 

 

 

Robin Hood

Een Visioen of droom over Robin Hood vertelt je over het genieten van het leven terwijl je misschien minder financieel daadkrachtig bent. Een andere uitleg is, dat je een goede ondernemer bent, je bent zelfstanding en je ziet kansen. De mogelijkheden zijn in je bezit, de kennis en kunde heb je om het allemaal uit te voeren.

 

 

 

 

Roodkapje

Dromen of visioenen over Roodkapje vertellen je dat het innerlijke kind tot uiting mag komen. Zuiverheid, reinheid, eerlijkheid, onschuld en niet te vergeten oprecht zijn. Een andere uitleg is, dat sommige dingen niet zijn wat ze lijken, schijn bedriegt, en moeilijkheden komen soms onverwacht.

Dromen en visioenen over roodkapje gaan over transformatie, verandering en acceptatie. Dat wat verborgen is, geheim voor misschien zowel jezelf als voor je omgeving. Daarnaast kan roodkapje ook het levenspad vertegenwoordigen, de weg die je achter je hebt gelaten en het onbekende dat nog moet komen. 

De wolf in je droom of visioen vertelt je over het donkere, angsten, verdriet, en het accepteren hiervan. Je kunt het ook zien als het ervaren negatieve gedeelte van je karakter.  De opgekropte emoties en verlangens. Maar ook het ervaren van woede en agressie die tot uiting moet komen om opnieuw te kunnen beginnen en/of jezelf en iedereen die erbij betrokken is te vergeven. 

 

 

 

 

 

101 Dalmatiërs

Dromen en visioenen over de 101 dalmatiërs gaan over vriendschap en genegenheid, je beste vriend; samenwerking en het best in elkaar naar boven halen. Een andere uitleg is dat je de behoefte hebt aan gelijkgestemde, vrienden en kennis waar je op kunt bouwen. Nog een andere uitleg is dat je zielenfamilie er heel anders uit kan zien dan dat je verwacht - je zielenfamilie hoeft geen verbinding met je geboorte familie te hebben. Je wordt bij een 101 dalmatiërs droom of visioen uitgedaagd om soortgenoten, gelijkgestemde, zielenfamilie, BFF'S etc in je leven toe te laten en te vinden op een rustige en natuurlijk manier. Nog een andere uitleg is dat de 101 dalmatiërs je karaktereigenschappen vertegenwoordigen zoals trouw zijn aan en loyaliteit naar andere toe. Een andere uitleg is de behoefte aan relaties, bescherming en speelsheid. Een dalmatiër weerspiegeld je trouwe vriendje, je tweelingziel, begeleiding van en naar nieuwe doelen in je leven, maar kan dan ook je vijand zijn als je hem verkeerd behandeld
.

 

 

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Visioenen of dromen over Sneeuwwitje en de zeven dwergen vertellen je, dat je het gevoel hebt dat je opgesloten bent in een situatie of in een relatie. Een andere uitleg is, dat Sneeuwwitje staat voor de dood, wedergeboorte en je angsten overwinnen. Je bent op zoek naar de sleutel tot succes en mogelijkheden.

De zeven dwergen in je droom of visioen vertellen je over het ervaren van hulp, acceptatie en mogelijkheden inzien. Een andere uitleg is, het krijgen van liefde, schoonheid en zuivere bedoelingen.

 

 

 

 

Tafeltje-dek-je

Dromen of visioenen over Tafeltje-dek-je vertellen je, dat je de mogelijkheid bezit, om vanuit weinig of niets rijkdom te creëren. Rijkdom bestaat niet alleen uit geld, maar ook uit inzicht, kennis, wijsheid, mogelijkheden en tijd. Een andere uitleg is, dat je geduld moet hebben, andere mensen mag helpen en dat delen met je medemensen veel vreugde geeft.

 

 

 

 

Zwaan-kleef-aan

Visioenen of dromen over Zwaan-kleef-aan vertellen je over een grote mate van nieuwsgierigheid die je niet in bedwang kunt houden. Je hebt moeite met loslaten van het verleden of loslaten van de overmatige controle of grip. Een andere uitleg is, dat je graag winst of succes maakt en dit niet graag wilt delen. 

 

 

 

 

Frozen

Dromen of visioenen over Frozen vertellen je over het geloven in je eigen krachten en magie, wonderen en vooral het los laten, laten stromen vanuit je hart. Blokkeren van innerlijke liefde en het toelaten van ongewenste invloeden van buiten af.  Liefde en genegenheid stroomt van uit je hart, het is de sleutel tot eigenlijk alles in het leven. Frozen weerspiegeld dus je angst, om je hart te openen, om jezelf te zijn en/of om dingen op te lossen, los te laten en te ontwikkelen. Een andere uitleg is moed en doorzettingsvermogen ook al lijkt alles om je heen tegen je te werken. Je bent zelf in een droom of visioen de oplossing, de oorzaak en de uitkomst.  

 

 

 


Alice in wonderland

Dromen of visioenen over Alice in wonderland vertellen je over moed en de mogelijkheid om problemen te overwinnen. Een andere uitleg is, je innerlijke kracht, liefde, gevoel die je gebruikt om je dromen, wensen en ideeën te realiseren. Een andere uitleg is dat Alice in wonderland een weerspiegeling is van je innerlijke kind, out of the box denken en jezelf niet aanpassen aan de wereld om je heen. Leven in je eigen fantasie, bubbel en wereld.   

 

 

 
Aladin

Dromen of visioenen over Aladin vertellen je over het negatieve overwinnen, het goed en het kwaad. Een andere uitleg is, overmoed en koppigheid die de overhand nemen. Een ander uitleg is, dat je uiteindelijk na het overwinnen van obstakels succes gaat boeken.

 

 

 


Badman

Dromen of visioenen over Badman vertellen je over de mannelijke energie en de bijbehorende kracht en macht. Je ervaart zekerheid en mogelijkheden om je wensen, dromen en ideeën waar te maken. Een andere uitleg is, de twijfels om voor de veiligheid te kiezen boven het onbekende. Nog een andere uitleg is, het luisteren naar je innerlijke wijsheid, je hart, je ware zelf om de juiste beslissingen te nemen.

 

 Bambi

Dromen of visioenen over Bambi vertellen je dat het innerlijke kind aandacht nodig heeft, en over spelen, en onschuld. Een andere uitleg is, de liefde en de ontwikkeling die plaatsvindt. Nog een andere uitleg is, de liefde voor de natuur en de natuurlijke schoonheid van het leven.

 

 Belle en het Beest

Dromen of visioenen over Belle vertellen je transformatie, de uiterlijke verschijningsvorm. Je kunt ook denken aan de verbinding tussen twee zielen die aanwezig is maar misschien niet zichtbaar of tastbaar is. Een andere uitleg is dat je mag luisteren naar je ware gevoel, je meest diepe ik. 

Een andere uitleg is, het over je persoonlijke grenzen heen stappen om nieuwe onverwachte kansen aan te pakken. Dromen en visioenen over Belle gaan over leren en studeren, volharding en doorzetten. Vasthouden aan en geloven in jezelf, het beste van andere mensen en iedereen die erbij betrokken is.   

 
Dromen en visioenen over het beest gaan over transformatie, veranderen en aanpassen; overwinnen van je innerlijke demonen en innerlijke conflicten. Een andere uitleg is dat je afhankelijk bent van andere mensen, wachten en geduld hebben en groeien doormiddel van de hulp van andere mensen, kennis en ondersteuning.  Een andere uitleg is dat het beest de donkere, duistere, innerlijke demonen, angst, verdriet, trauma in jezelf vertegenwoordigd.

Dat wat je aan de buitenwereld niet wilt laten zien, maar dat er diep van binnen wel is. Een alternatieve uitleg is de zoektocht naar tweelingzielen, zielsmaatjes, gelijkgestemde, ware liefde. Door de uiterlijke verschijningsvorm heen kijken.  

Belle en het beest samen weerspiegelen transformatie, tweelingzielen, ware liefde, ware vriendschappen en gelijkgestemde. Door de ogen van de ander of de situatie heen kijken zonder te oordelen. Het overwinnen van innerlijke conflicten en het donkere onbekende in jezelf ontdekken. Het zien van je zwarte vlek of je afgesloten eigenschappen, angsten en trauma's. De balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Het slechte bij jezelf naar boven halen en hieruit de levenslessen halen die je op het juiste pad zetten zodat je het goede gebalanceerde kunt vinden of omarmen. 

   

 Broer konijn

Dromen of visioenen over Broer konijn vertellen je, dat je op dit moment dingen aan het uitpluizen, onderzoeken bent. Beslissingen nemen en onderzoeken voordat je een goede keuze kan maken. Een andere uitleg is, dat je juist op zoek bent naar problemen en stoutmoedigheid waarvan je de gevolgen nog niet kent.

 

 

 


Cruella de Vil ( 101 Dalmatiërs) 

Dromen of visioenen over Cruella de Vil vertellen je over de twijfels, maar ook over het omarmen van je donkere en duistere kant. Je ervaart een gevoel van macht, kracht over een situatie. Een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt steeds net niet te slagen of succes te behalen.

 

 

 Dombo

Dromen of visioenen over Dombo vertellen je, het vinden van je eigenwaarde je moed, kracht en durf. Een andere uitleg is, de acceptatie en aanpassingsvermogen om anders te mogen en te willen zijn.

 

 


Donald Duck

Dromen of visioenen over Donald Duck vertellen je over het gevoel dat je meer behoefte hebt aan warmte, liefde, en accepteren van jezelf of van je omgeving. Een andere uitleg is, dat je tegenslag en armoede ervaart maar ook innerlijke rijkdom en geluk kent.

 

 De drie musketiers

Dromen of visioenen over de drie musketiers vertellen je, dat je behoefte hebt aan samenspel en samenwerking omdat dit het beste resultaat oplevert. Een andere uitleg is, de kans op zekerheid en voorspoed willen vergroten door meer informatie te verzamelen.

 

 


Kabouter Plop

Dromen of visioenen over Kabouter Plop vertellen je, dat je op dit moment kleine stappen neemt. Je bent voorzichtig en weet dat je langzaam maar zeker vooruit gaat in het leven. Een andere uitleg is, het luisteren naar je innerlijke kind: speel en ben onbevreesd! 

 

 


Kapitein Haak

Dromen of visioenen over Kapitein Haak vertellen je, dat je het gevoel hebt dat er gevaar, tegenslag of problemen dreigen. Een andere uitleg is, geloof in je ware zelf, je eigen kunnen en kracht en dat je succesvol en ondernemend bent.

 

 

 

 

Kapitein Nemo

Dromen of visioenen over Kapitein Nemo vertellen je over de verbinding die je hebt met het element water- andere stromingen in het leven en/of de situatie waarin je zit.

 

Kapitein Nemo vertelt je ook iets over het vinden van andere dimensies, nieuwe werelden, spirituele groei en ontwikkeling vanuit je bron, je basis, levensdoel. Water weerspiegeld de baarmoeder van het leven, het begin, de basis, je start, je ziel. Zonder water zijn er geen kansen op nieuwe ideeën en bevruchting van je plannen en wensen.

 

Een andere uitleg is het doorgronden van je diepste emoties, gevoelens, ervaringen, vorige levens en de baarmoeder van het leven. Verder gaan dan dat je in eerste instantie van plan was en/of out of the box denken, grenzen overschrijden enzovoorts. In kapitein Nemo zit zowel de geweldige uitdaging als het gevaar of over de grens gaan. 

 

  

 


Kleine zeemeermin ( Ariel)

Dromen of visioenen over de kleine zeemeermin vertellen je over het hebben van dromen, wensen of ideeën die je huidige situatie in beslag nemen. Een andere uitleg is, dat je de moed, durf en kracht hebt om in je dromen en wensen te geloven. Dromen en visioenen over de kleine zeemeermin gaan over vruchtbare kansen. Een andere uitleg is het onderbewuste, je gevoel, je emoties levensenergie.

Het staat ook voor spiritualiteit, zuiveren, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven. Een andere uitleg is vorige levens, karma en het los laten van ongezonde patronen. Nog een andere uitleg is, je creatieve energie en gevoeligheid, maar ook samenwerking en mogelijkheden die daaruit voortkomen.

De kleine zeemeermin weerspiegeld het kleine in het leven, waardeer alles wat je in je bezit hebt, kijk niet naar wat je niet hebt. De emoties, gevoelens, en het meegaan op de golven van het leven, probeer het niet onder controle te houden.  Leeuwenkoning

Dromen of visioenen over de Leeuwenkoning vertellen je over het pronken met de kennis, kracht en vaardigheden die je hebt ontwikkeld. Een andere uitleg is het ervaren van overmaat, en teveel hooi op je vork nemen. Een andere uitleg is de vraag naar liefde en warmte, en eventuele gezinsuitbreiding. 

 

 

 

 

 Mickey Mouse

Dromen of visioenen over Mickey Mouse vertellen je over de basis van het nieuwe begin die je succesvolle kansen brengt. Een andere uitleg is, eerlijkheid, en moed om iets nieuws op je pad te laten komen.

 

 

 Nemo

Dromen of visioenen over Nemo vertellen je over het meevaren met de mogelijkheden en obstakels, geluk en moed komen naar je toe. Een andere uitleg is, het overwinnen van de obstakels en problemen als je maar geduld hebt.

 

 


 
Nijntje

Dromen of visioenen over Nijntje vertellen je over de eenvoud en schoonheid van het leven die je nieuwe kansen brengt. Een andere uitleg is liefde en warmte willen ervaren. Nog een andere uitleg is dat het diep verborgen innerlijke kind aandacht nodig heeft.

 

 

 


Oom Dagobert

Dromen of visioenen over Oom Dagobert vertellen je, dat je vasthoudt aan dat wat geweest is. Je hebt moeite hebt om los te laten, iets af te sluiten en te vergeven. Een andere uitleg is, enige vorm gierigheid, afgunst en ongenoegen die in een situatie voorkomt. Nog een andere uitleg is, dat je moet leren dat rijkdom niet alleen in geld zit maar ook in liefde, gezondheid, geluk en wijsheid, tijd, studie, en mogelijkheden.

 

 

 


Quasimodo  (Klokkenluider van de Notre Dame)

Dromen of visioenen over Quasimodo vertellen je, dat niets is wat het lijkt te zijn. Illusie en fantasie spelen nu en grote rol in je leven. Een andere uitleg is, dat je meer mag vertrouwen op je mogelijkheden, kansen, dromen en wensen. Pak kansen met beide handen aan en weet dat je voldoende innerlijke kracht bezit. Een alternatieve uitleg is, dat je je onbewust steeds meer terugtrekt van de buitenwereld, je beschermt jezelf tegen andere mensen; je wilt ook niet gestoord worden in je dagelijkse sleur.
Spiderman

Dromen of visioenen over Spiderman vertellen je over het uitzetten van doelen en contacten onderhouden waarmee je later wilt gaan werken of wilt communiceren. Onderzoek je persoonlijke mogelijkheden en obstakels die je kunt verbeteren of overwinnen. Een andere uitleg is, transformatie tot iets nieuws, je zit in een overgangsfase in je leven.

 

 


Spongebob

Dromen of visioenen over Spongebob vertellen je over de acceptatie van je ware zelf, je innerlijke ik. Je mag zijn wie je werkelijk bent, een mooie persoonlijkheid, je bent een mooi mens van binnen en buiten. Een andere uitleg is, het behouden van vriendschappen en relaties die je veel vreugde geven.

 

 


Superman

Dromen of visioenen over Superman vertellen je, het gevoel hebben boven je zelf uit te stijgen, innerlijke groei die je tot grote hoogte brengt. Een andere uitleg is, dat je snel voor andere mensen klaar staat en dat er daardoor een onbalans ontstaat tussen geven en nemen.

 Tarzan

Dromen of visioenen over Tarzan vertellen je over acceptatie, transformatie en innerlijk doorzettingsvermogen. Blijf dicht bij ware jezelf staan, je kunt geloven in je eigen kunnen en innerlijke vermogen om een omkeer in je leven te bewerkstelligen. Een andere uitleg is, het ervaren van veiligheid, kracht en liefde.

 

 Winny the Pooh

Dromen of visioenen over Winny the Pooh vertellen je over het innerlijke kind dat tot uiting komt, maar ook over eenvoud die de schoonheid van een situatie weerspiegelt. Een andere uitleg is, de behoefte aan vriendschappen, liefde en warmte, maar vooral ook de samenwerking en hulp.

 


Zorro

Dromen of visioenen over Zorro vertellen je over het verbergen van je ware gevoelens, emoties en problemen om maar niet te hoeven laten zien wie je werkelijk bent. Een andere uitleg is, de overwinning die je boekt op je innerlijke groei. Je bezit veel kracht en ziet de kansen op innerlijke overwinning.Algemene informatie over Fantasie figuren

Dromen of visioenen over fantasiefiguren vertellen je over het spiegelen, reflecteren en het projecteren van het karakter of uiterlijke eigenschappen die de held of het fantasiefiguur bezit. Je wilt de kwaliteiten, magie, kennis, wijsheid, kracht bezitten van deze niet realistische of niet bestaande persoonlijkheid. Een andere uitleg is, dat je behoefte hebt aan het uiten van je ware gevoel, je bent op zoek naar hulp en ondersteuning die je niet in je leven kunt vinden. Nog een belangrijke uitleg is, het innerlijke kind, expressie, geluk, en mogelijkheden aanvaarden om je goed te kunnen uiten. Een alternatieve uitleg is, het geloven in dromen, fantasie en wensen, ideeën want alleen dan komen wonderen in je leven.

 

 

 

Algemene informatie over sprookjes

 Sprookjes zijn verhalen uit de geschiedenis die naar waarheid mondeling zijn doorgegeven en later beschreven om ons inzichten te geven. Sprookjes in dromen en visioenen vertellen je iets over je verleden, je innerlijke kind, de magie en ondersteuning, verandering die je in je leven meemaakt. Een andere belangrijke uitleg is, dat je jezelf projecteert, spiegelt aan de karaktereigenschappen van de sprookjes. Je wilt de kennis, wijsheid, kracht bezitten van de niet realistische bestaande persoonlijkheid. Een alternatieve uitleg is, het geloven in dromen, fantasieën, wensen en ideeën, want alleen dan komen wonderen in je leven.