• Gratis blog
  • Dromen
  • Visioenen
  • Dreaming
Start » Dromen » Kleur

Kleuren in je droom, het komt niet veel voor dat je bewust droomt over kleuren. Het zijn vaak elementen die je toevallig opvallen. We dromen eigenlijk altijd in basis kleuren, bruin, zwart of grijstinten. Maar als we dromen in kleur dan is het vaak

Bijvoorbeeld een rode auto of een gele deur,.... deze kleuren hebben dan een bijzondere boodschap voor je en hieronder vind je de uitleg hiervan. 

 

 

 

Rood 

Rood is de kleur van kracht, fysieke energie, vastberadenheid, voor moed bij tegenstand en voor verandering in moeilijke omstandigheden. Ook bij liefde, passie, zelfvertrouwen, gezondheid, seksuele potentie, wilskracht. Je kunt rode kaarsen gebruiken als je hulp wilt bij één van deze bovenstaande onderwerpen.

 

Met de kleur rood maak je contact met de vuurwezens, de engelen van liefde; verleden geliefden en het hiernamaals in je dromen en visioenen. Dromen waarin de kleur rood verschijnt vertelt je de verbinding met de ondergaande zon of de opkomende maan energie - daarnaast staat het in verbinding met de rode planeet (Sirius) 

Je kunt ook denken aan de oerbron, de vrouwelijke energie en de baarmoeder van het leven -de levenscyclus en de maandelijkse lichamelijke transformatie. Een aanvullende uitleg is natuurlijk de kleur rood in verbinding staat met bloed, lava, de levensader, geschiedenis, je voorouders, vorig leven, emoties, gevoelens enzovoorts.  

 

 

Oranje  

Oranje is de kleur van vruchtbaarheid, gezondheid en vreugde, wordt gebruikt voor persoonlijke vruchtbaarheid of om een project vrucht te laten dragen en persoonlijk geluk te vinden. Ook bij aantrekkingskracht, creativiteit, succes, stimulatie verschijnt de kleur oranje in je droom of visioen.  

Oranje is een mengeling van rood en geel en hoort bij woensdag droom energie, daarnaast is er ook de verbinding met je sensuele en seksuele energie en trilling. Dromen en visioenen over de kleur oranje vertellen je over het grenzeloos zijn, maar ook uitstellen en het omarmen van je volledige wezen.  dromen over oranje brengt vuur, vreugde en levenslust, het gevoel van het leven is een feestje ervaring dit kan zowel op privé vlak zijn als op bijvoorbeeld werk of zielsvlak. 

 

 

 

 

Geel

Geel is de kleur van intellectueel succes, leren en reizen. De kleur geel staat ook voor intelligentie, herinneringen, dromen, zelfvertrouwen, kennis, visioenen, mentale kracht, inzicht in je droom of visioen. De kleur geel zorgt ervoor dat je, je diep verbind met je ziel, jezelf en je pure ik. Geel de kleur vertelt je over wijsheid en rijpheid en het natuurelement wind. Een andere uitleg is dat er rond het voorjaar nieuwe mogelijkheden in je leven komen, in het voorjaar verandert er een hoop voor je en komt er voorspoed in je leven. Een andere uitleg is dat geel de kleur van de haat, afgunst en ongenoegen is. Een belangrijke uitleg is dat in China de kleur geel juist als heel positief gezien wordt, en mag dan ook verbonden worden met de zon en met voorspoed.

 

 

   

  

Groen

Groen is de kleur van de nieuwe liefde, nieuwe liefde vinden en hartzaken te ontwikkelen. Ook staat kleur groen in je dromen of visioen voor het aantrekken van geld, groei, schoonheid, werk , succes, geluk en voorspoed. De kleur groen in je droom of visioen zorgt ervoor dat je diep verbind met je levenswortels, de basis van het leven en het aantrekken van je wensen en dromen.

Groen in je droom of visioen vertelt je over de natuur en de persoonlijke groei in ons leven, innerlijk evenwicht en harmonie in het leven, geluk, rijkdom. Een andere uitleg is het opstarten van een nieuwe uitdaging in het leven, en vruchtbaarheid.

Dromen in de kleur gaan vertellen je heel veel over de verbinding met de elementenwezens zoals kabouters en aarde wezens maar ook met Groene Man en Pan en/of andere natuurverbindingen en ook de godin Gaia met andere woorden het weerspiegeld je hele natuurlijke wezen en de wereld waarin je leeft. De verbinding met de longen van je leven, de zuiverheid en kracht. Je zielsverbindingen en de boom en de blaadjes van alles wat er in jezelf en je leven aanwezig is. 

 

  


Grijs 

Grijs in je droom of visioen vertelt je over onzekere tijden, maar niet in het oneindige. Een andere uitleg is dat je na een moeilijke periode bijna een nieuw begin kunt gaan ervaren. Grijs is ook de kleur van inzichten, dromen en visioenen, vrouwelijke kracht en stabiliteit. rijkdom en overwinning op het verleden en jezelf.  

 

 

  

 

Blauw

Dromen of visioenen waarin blauw voorkomt staan voor de helende energie, wijsheid en onbegrensde mogelijkheden, verlegt grenzen en creëert vertrouwen. Het brengt je waarheid, genezing, reinigen van de ziel, hoop. Maar het helpt ook bij bescherming, creativiteit, communicatie, voorspellend dromen, vriendschap, wegnemen van angsten, tegen negatieve energie.

 

 

 

 

Paars

Dromen of visioenen over de kleur paars vertelt je over spiritualiteit, inspiratie, fysieke kracht, spirituele groei, kennis, wijsheid, verhogen van capaciteiten en verbinding maken met het universum, het hiernamaals en je hogere zelf. De paarse kleur in je droom of visioen zorgt ook voor bekwaamheid, zelfstandigheid, macht, genezing.

 

 

Roze

De kleur roze in je droom en visioen geeft de zachte aspecten van liefde en vriendelijkheid en genegenheid, verzoening en harmonie en een rustige slaap aan. Op zoek naar tweelingzielsliefde, vrede, romantiek, emoties, eer, vriendschap, trouw, vrouwelijkheid.

Dromen of visioenen over de kleur roze geeft de zachte verbinding aan met het universum, het hiernamaals, de lichtwereld en de luchtwezens zoals de fairies, elfjes, pixies De Roze kleur is ook verbonden met de vrouwelijke (zelf) liefde energie, ongeacht je uiterlijke verschijningsvorm. Dromen en visioenen over de kleur roze vertellen je over het nieuwe begin in het leven of van voorspoed. 

Een aanvullende uitleg is dat er een combinatie is tussen rood en wit. Waardoor er een verzachtende droomenergie ontstaat die je helpt te ontspannen en tot rust te komen. Maar ook de droomenergie die verzacht en als kalmerend wordt ervaren. Met als alternatieve uitleg is een speelse associaties zijn energie, vrolijk en zoete energie of situatie waarin je zit enzovoorts 

  

 

 

Bruin

Bruin is de kleur van instinctieve wijsheid en bescherming, vriendschap, gunsten, balans, concentratie, je thuis of huis, verloren voorwerpen, gronden en geld, ondernemerschap. Dromen of visioenen over de kleur bruin vertelt je ook verbinding maken met de elementenwezens, het element aarde en overige oude beschavingen. Dromen in de kleur bruin staan in verbinding met moeder aarde, de planeet en natuurlijk de godin Gaia 

 

 

 

 

 

Wit

Wit is de kleur van vitaliteit, reinheid, energie, de start van iets nieuws, zuiverheid, reinheid, spiritualiteit, genezing, vrede, meditatie, waarheid, spirituele kracht, bescherming, vreugde. Dromen of visioenen over de kleur wit geeft de verbinding aan het universum, de lichtwereld, de elementenwezens, lichtmeesters, het buitenaardse en de bovenwereld, het hiernamaals en spirit.

De witte kleur is ook verbonden met de Maan en zon energie. Dromen en visioenen over de kleur wit vertellen je over het nieuwe begin in het leven of van voorspoed. Maar ook over ingetogenheid, rust, overwinning en de onschuld van de mens. Belangrijk om te weten is dat wit voor sommige mensen de uitleg somber, eenvoudig en neutraal vertegenwoordigt. Het is wel de kleur waar iedereen zich veilig bij voelt in het leven.

 

 

 

 

Zilver  

Zilver is de kleur van intuïtie en plotselinge inzichten, dromen en visioenen, telepathie, helderziendheid, vrouwelijke kracht en stabiliteit. Rijkdom en overwinning op het verleden en jezelf.  Zilveren dromen of visioenen vertelt je iets over de verbinding met het universum, de lichtwereld, god, jezus, en andere goden en godinnen, de bron en de bovenwereld

 

 

 

 

Zwart

Zwart is de kleur van verankering, het einde, de wedergeboorte, de stilstand en opmaken voor het nieuwe dat achter de horizon aanwezig maar nog niet tastbaar is. De kleur zwart is heel erg verschillend te interpreteren en is dan ook zeer afhankelijk van je referentiekader zwarte kan staan voor de verbonden met het universum, de bovenwereld, het oude en het nieuwe wat op je pad mag komen. Een andere uitleg is dan ook dat het staat voor de bron en de onderwereld, de dood en het einde.   – Het witte kan niet zonder het zwarte, en het zwarte zonder het witte –.

 

 

 

 

Goud

Goud is de kleur van succes, voorspoed, overwinning, erkenning, grote ambities, geluk, rijkdom en een gezond lang leven. Goud is de levensader van alles, het vertelt je ook met de waterwezens , god, de bron, jezus, goden, de lichtwereld, het universum. Dromen en Visioenen waarin goud voor komt staan ook voor het aantrekken van voorspoed, healing en verdiepende spirituele groei en ontwikkeling.