• Gratis blog
  • Dromen
  • Visioenen
  • Dreaming
Start » Dromen » Bloemen Planten

Appelbloesem   

Dromen of visioenen over een appelbloesem vertellen je over verbindingen met het hiernamaals, ook is er een verwijzing naar kennis, inzicht en levensdoelen die je hebt gevonden of wilt vinden. Een andere uitleg is de kracht van de natuur, voorjaar, zuiverheid en reinheid komen in je leven of daar heb je behoefte aan. Nog een andere mogelijkheid is dat je ondersteuning ontvangt tijdens een bloeiperiode in je leven en dit kan komen door te geloven en te mediteren. Een spirituele uitleg is dat de appelbloesem de hogere dimensies, het universum weerspiegeld; de verbinding vanuit je diepste kern en basis die naar een hoger niveau word getrokken.  Nog een andere uitleg voor appelbloesem is het openen van de mogelijkheden, inzichten, kennis, levensdoelen. Maar je kunt ook denken aan het oogsten de bloeiperiode is nu aanwezig; dit is het juiste moment. 

De appel is ook een vertegenwoordiger van het pentagram en de elementen aarde, water, vuur en lucht en daarom vertelt de appel de mogelijkheden om dingen te veranderen en aan te brengen in je leven, zodat je nieuwe inzichten krijgt die kunnen leiden tot iets moois. 

   

 

 

Bloemen, Boeket 

Dromen of visioenen over bloemen vertellen je over innerlijke schoonheid, perfectie, zelfexpressie, liefde, rust, blijheid, geluk en overwinning op alle gebieden, maar ook over de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie en de balans tussen werk en gezin. Voorspoed en verbeteringen komen jouw kant op.

 

Een droom of visioen met bloemen in alle kleuren vertelt je over overwinning, vriendelijkheid, empathie, plezier, schoonheid en winst in je leven. Een alternatieve uitleg is dat er iets gebeurt, verandert, mogelijk wordt op een specifiek moment of seizoen in je leven en wat aandacht nodig heeft.

 

Maar droom je of zie je een visioen over verwelkte bloemen of bloemen die stinken, dat gaat dit over vergankelijkheid en valsheid, droefheid en jaloezie. Misschien is het nodig om de situatie beter te onderzoeken voordat je verder gaat.

 

Dromen of visioenen over het krijgen van een boeket vertellen je dat je je eigen krachten, talenten en vaardigheden mag erkennen. Een andere uitleg is dat er welvaart, geluk, ontspanning en financiële of emotionele verbeteringen aankomen.

 

Dromen of visioenen over het weggeven van een boeket vertellen je dat je de vaardigheden, talenten en krachten van deze persoon mag erkennen. Een andere uitleg is dat je je eigen creativiteit gebruikt om iets voor elkaar te krijgen. Een alternatieve uitleg is dat je jezelf beloont voor iets wat je hebt bereikt in het leven.

 

Dromen of visioenen over een verdord boeket gaan over tegenslag, het einde van een gelukkige periode in je leven, onplezierige vooruitzichten en vooral geestelijke obstakels die je maar moeilijk weet te overwinnen. 

 

 

 

 

Bloemenveld

Dromen of visioenen over een bloemenveld, bloemenweide vertelt je over de manier waarop je in het leven staat en dan kun je denken aan een overwinning, succesvol, geluk, innerlijke schoonheid, perfectie, zelfexpressie, liefde, rust, blijheid, geluk en overwinning op alle gebieden. Je hebt de juiste keuzes gemaakt of de juiste weg of persoon gevonden. In ieder geval is het een zeer positieve ervaring die er in je leven plaats vind en waarvan je je op dit moment bewust aan het worden bent.

 

Hoe meer bloemen, hoe kleuriger het is; hoe meer je te vieren hebt. Hoe kleiner het veld of hoe minder de bloemen stralen etc hoe simpeler de overwinning is; maar dat neemt niet weg dat het een duidelijk signaal is dat je op de juiste weg bent in het leven. Een spirituele verklaring voor een bloemenveld, bloemenweide is je verbinding met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd.  

 

 

 

Aloë Vera

Dromen of visioenen over Aloë Vera vertellen je over durven dromen, spiritueel ontspannen, inzicht en geneeskracht. Een andere uitleg is bescherming, opslaan van je emoties en problemen zodat je deze stukje bij beetje kunt verwerken of afvoeren. Een alternatieve uitleg is dat de Aloë Vera je laat aarden, zodat je niet meer zweverige of ongecontroleerd handelt en je duidelijkheid kunt scheppen in de emotionele of geestelijke chaos. 

Een spirituele verklaring is dat de Aloë Vera verbinding je met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd.    

 

 

 

 

Amaryllis

Dromen of visioenen over een amaryllis vertellen je over een nieuwe begin, maar ook over samenwerking en mogelijkheden schapen, het is je glorie tijd, de tijd van overwinning en genieten van je werk. Een andere uitleg is dat je eerst plannen hebt gezaaid en verzorgd en nu kun je bloeien en oogsten.

 

 

 

Anjer

Dromen of visioenen over een anjer gaan over je vitaliteit en geluk, maar ook over een kort lontje hebben, snel vermoeid zijn door agressie en opgekropte emoties. Een andere meer alternatieve uitleg is dat de anjer staat voor luchthartigheid.

Bamboe

Dromen of visioenen over bamboe vertellen je dat je meegevende duurzame kracht bezit, maar ook dat je goed met spanning kunt omgaan in je leven. Een andere uitleg is dat bamboe staat voor natuur en oerkracht, maar ook spirituele verbindingen met het ware ik wordt door bamboe centraal gesteld.

 

 

 

Blauw druifje

Dromen of visioenen over het blauwe druifje vertellen je over liefde, een kleine vooruitgang en eenzaamheid, maar ook over genieten van de schoonheid van het leven en de natuur. Een andere uitleg is dat het blauwe druifje staat voor een korte tijd van overvloed of mogelijkheden in je leven.

 

 

 

Boterbloem

Dromen of visioenen over een boterbloem vertellen je voorspoed en uitbreiding van je wensen, dromen, gezin of financiële situatie. Een andere uitleg is promoties, functieveranderingen, of een nieuwe werkgever vinden.

 

 

 

Brandnetel

Dromen of visioenen over een brandnetel vertellen je over irritaties en vervelende situaties waarop je geen invloed hebt in je leven. Vaak heeft dit te maken met slechte communicatie. Een andere uitleg is dat de brandnetel je gedrag vertegenwoordigt, je opgekropte woede, prikkelbaarheid, bescherming en angst.

Dromen of visioenen over het voorbij zien gaan van brandnetels vertelt je dat je vervelende situaties hebt overwonnen, de je je gedrag onder controle hebt en de problemen zullen verdwijnen.

 

 

 

 

Cactus

Dromen of visioenen over een cactus vertellen je: hard van buiten en zacht van binnen. Je bent iemand met twee kanten die niet met elkaar overeenkomen, het wordt tijd dat je je ware aard laat zien. Een andere uitleg vertelt je dat je je op een of andere manier bedreigd voelt in een situatie, of de noodzaak ervaart om je aan te passen aan alle omstandigheden. Een andere uitleg is ook dat je behoefte hebt om jezelf te verdedigen, en dat je jezelf naar binnen keert of dat je naar binnen treedt.

Dromen of visioenen over de stekels van een cactus vertellen je dat je persoonlijke ruimte wordt geschonden en dat je verstikt zit in een relatie, situatie, of emoties van andere mensen, je moet je grenzen meer aangeven om privacy en ruimte te creëren. Een andere uitleg is dat je misschien zelf wel in een netelige situatie hebt gewerkt en daardoor met jezelf in de war komt.  

 

 

 

Chrysant

Dromen en Visioenen over een chrysant vertelt je over de manier waarop je in het leven staat, hartgericht denken, voelen en ervaren. Leven vanuit je intuïtie en je diepste kern.  De chrysant herinnerd je eraan je dat je dankbaar mag zijn. Het maakt je bewust van het innerlijk geluk, het samenzijn en de verbinding koesteren van alles wat je hebt. 

 

De intense beleving komt naar boven als je een chrysant ziet in je droom of visioen. Een andere uitleg is dat de chrysant verbonden is met zegeningen zien en ervaren.

Je kunt ook denken aan familie aangelegenheden, karma, vorige levens en/of oude herinneringen. De spirituele verklaring van een Chrysant weerspiegeld de verbinding met je overleden geliefdes, het hiernamaals, de herinnering aan dat wat was en het verwerken ervan.

 

De Chrysant staat in verbinding met Allerzielen, het universum, dimensies en koesteren van alles wat uit je aardse leven is weggegaan. De eeuwige verbinding blijft altijd bestaan, in je hart blijf je verbonden opdat we elkaar weer mogen ontmoeten. 

  


Doorn, Doornstruik

Dromen of visioenen over een doorn, doornstruik vertellen over lichamelijk, emotioneel, geestelijk en fysiek lijden dat je nog niet hebt verwerkt. Een andere uitleg is dat je een trauma uit het verleden aan het verwerken bent. Een alternatieve uitleg is dat jezelf probeert te beschermen, af te duwen van de maatschappij of een gevoelig karakter hebt.

 

Dromen of visioenen over het prikken aan een doorn, doornstruik geven aan dat je jezelf emotioneel, geestelijk en lichamelijk pijn doet; je hebt geen kracht meer, de veerkracht is eruit en je vertoont barstjes en scheurtjes van verdriet en pijn. Een andere uitleg is dat je jezelf bewust maakt van het feit dat een oude ongezonde situatie tot een eind komt. 

 

 

    

 

Gerbera

Visioenen of dromen over een gerbera vertellen je over openhartigheid, mildheid, maar ook het moeilijk vinden om je hoofd boven water te houden, doordat je geestelijk wat in de knoop kunt zitten. Een andere uitleg is dat de gerbera je vertelt dat je een goede, vruchtbare en vooral een vrouwelijk toekomst tegemoet kunt gaan, dit kan ook alleen op het gebied van energie zijn.

 

 

 

 

Hortensia

Visioenen of dromen over een hortensia gaan over collectieve harmonie, samensmelting van gedachten of wensen en geven je een rechtmatig inzicht. Een andere uitleg is dat je meer moet focussen op een doel in je leven, je bent te verspreid, versnipperd of te uitgerekt.

 

 

 

 

Iris

Dromen of visioenen over een iris vertellen je dat er een verrassende verleiding op je levenspad komt. Dit hoeft niet een verleiding in de liefde te zijn, maar kan ook op financieel gebied zijn, of op het gebied van werk, familie, wensen, obsessies of verslavingen. Een alternatieve uitleg is dat de iris staat voor verkeerde woordkeuzes en communicatie problemen.

 

 

 

 

Kersenbloesem 

Dromen of visioenen over een kersenbloesem vertellen je over verbindingen met het hiernamaals, ook is er een verwijzing naar kennis, inzicht en levensdoelen die je hebt gevonden of wilt vinden. Een andere uitleg is de kracht van de natuur, voorjaar, Pasen zuiverheid en reinheid komen in je leven of daar heb je behoefte aan. Nog een andere mogelijkheid is dat je ondersteuning ontvangt tijdens een bloeiperiode in je leven en dit kan komen door te geloven en te mediteren.

 

Een spirituele uitleg is dat de kersenbloesem de hogere dimensies, het universum weerspiegeld; de verbinding vanuit je diepste kern en basis die naar een hoger niveau word getrokken.  Nog een andere uitleg voor Kersenbloesem is het openen van de mogelijkheden, inzichten, kennis, levensdoelen. Maar je kunt ook denken aan het oogsten de bloeiperiode is nu aanwezig; dit is het juiste moment.  

 

 

 

Klaproos

Dromen of visioenen over een klaproos gaan over, kwetsbaarheid, vergetelheid en het afwachten en niets ondernemen, je bent gemakkelijk en daardoor verlies je oog voor detail. Een andere uitleg is verleiding en de mogelijkheid tot goede zaken. Een andere uitleg is de hooggevoeligheid en de spirituele verbinding met het hogere en/of het universum.   

Een alternatieve uitleg is dat er sprake is van de dood en wedergeboorte ( kringloop van het leven) in een situatie of te wel het afsluiten van iets en het laten groei en ontwikkelen van iets nieuws. Maar ook het opnieuw ontdekken, heruitvinden of op iemands kennis mee varen zonder dat je er iets voor terug doet. Nog een andere uitleg is dat er beweging gaat zijn in de situatie waarin je zit, dat wat stil stond moet worden herzien en wordt opgeschud anders kan het niet ontkiemen en/of verder groeien. 

Een andere alternatieve uitleg is dat er sprake kan zijn van treurig of negatief nieuws. Een spirituele aanvullende uitleg is de vier windstreken, of de elementen aarde, vuur, water en lucht waarmee je een verbinding hebt en/of waarmee je aan de slag kunt gaan.  

 

 

 

 

Kastanje

Dromen over een kastanje vertellen je innerlijke kracht, voedsel, groeien en ontwikkelen. Oogsten van je plannen en wensen, het juiste moment om te ondernemen. Het gaat om de kern van je wezen, de bron, de basis van de situatie en/of je leven.    

Dromen en visioenen over een kastanje vertellen je innerlijke voedsel, spiritueel groeien en ontwikkelen vanuit de hoogste vorm. Bovennatuurlijke krachten, magie, wijsheid en de verbinding met het universum, goden, god en/of dat waarmee je in verbinding staat. Een andere uitleg is vruchtbaarheid, en de mannelijke energie, libido, seksualiteit en verlangens. Het vergrote, groeien, verheerlijken van je gave, krachten en spirituele ontwikkeling.    

De kastanje is verbonden met de herfst , het oogsten en de vruchten plukken van je harde werken. Daarnaast is het ook het naar binnen keren, in jezelf keren, en je klaar maken voor de winter.  Het even stilstaan in projecten, je werk, je leven en plaats maken voor bewustwording van het feit dat. Tijd nemen voor jezelf om op te laden voor het voorjaar.  De kastanje weerspiegeld jezelf en het tijd nemen voor jezelf. Je kunt ook denken aan it's me time zodat je op een later moment op het juiste moment kunt aantrekken, manifesteren enzovoorts.   

 

 

   

 

 

Kerstroos 

Dromen over een kerstroos vertelt je iets geboorte, ontwaken en het nieuwe leven. Dat waar niets kan bloeien, groeien en ontwikkelen vind je toch de mogelijkheden. Het is een verwijzing naar de innerlijke kracht die je bezit. Het is daarnaast ook een moment of bewust wording van het feit dat je stil mag staan.

Tijd voor jezelf mag nemen en dat dingen niet altijd gaan zoals je had geplant. Het is de controle los laten en het vertrouwen hebben in het grote geheel. De verbinding met kerst en de geboorte van jezus zijn diep verbonden met dromen over de kerstroos. Het licht schijnen in de duisternis en de eerst hoop. 

 

 

 

 

 

Klaver, Klavertje

Dromen of visioenen over een klavertje voorspellen je geluk en wetenschap, maar ook geloven in jezelf en krachtig optreden. Een andere uitleg is dat je bewust bezig bent geluk of nieuwe ideeën in je leven te brengen.

Dromen of visioen over het verliezen van een klaver vertellen je dan ook over het einde van een gelukkige periode, een ommekeer in een situatie of enige vorm van tegenslag en niet te overwinnen obstakels. Een andere uitleg is het verliezen van vertrouwen in jezelf, in een situatie of idee, droom of wens.

 

 

 

 

Klimop

Dromen of visioenen over een klimop vertellen je over een relatie die je aan het ontwikkelen bent, maar ook over plezier maken of dat je iets te vieren hebt in je leven. Een andere uitleg is dat de klimop een verwijzing is naar een goede gezondheid en welvaren.

 

 

 

 

 

Lathyrus

Dromen of visioenen over lathyrus gaan over verbindingen, overwinningen, huwelijken, eenwording, zachtaardigheid, schoonheid en sensueel zijn en voelen. Een andere uitleg is vooral verbindingen ervaren in het leven. Nog een andere uitleg is dat je veel moeite hebt gedaan om je wensen, plannen en dromen tot bloei te laten komen, maar je kunt maar kort genieten van je werk, want de overvloed is van korte duur.

 

 

 

   


Laurier

Dromen of visioenen over een laurierboom vertellen je dat je de behoefte hebt aan ontspanning, rust maar ook inzichten, balans en mogelijkheden in tijd. Een andere uitleg is dat je een mooie en vooral plezierige tijd tegemoet gaat. Nog een andere uitleg is dat de bewustwording van je wensen, dromen en ideeën gemanifesteerd worden.

Laurier in je droom of visioen vertelt je over geluk, overwinning en liefde, maar ook over faam in je leven. Een andere uitleg is dat je trouw bent aan jezelf of aan een andere persoon in je leven. Een spirituele verklaring is dat de laurier verbinding je met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd.

Een lauwerkrans, laurierkrans in je droom of visioen betekent overwinning, eervol behandeld worden maar ook vasthoudendheid of misschien wel de volledigheid vinden in het leven. Een andere uitleg is de oneindige eeuwigheid, de verbindingen en de cyclus en van het leven.

Als je iemand een lauwerkrans geeft in je droom of visioen vertelt dit je dat je erkenning en eeuwigheid, een oneindige verbinding en overwinning hebt bereikt in je leven. Een andere uitleg is dat er sprake is van overwinning op je mannelijke en vrouwelijke kant, het innerlijke huwelijk, en de cyclus van het leven. Nog een andere uitleg is dat je op romantisch niveau een aanzoek of eenwording kunt verwachten, tweelingzielen vinden elkaar.

 

 

 

Lavendel

Dromen en visioenen over lavendel vertelt je over het opruimen, schoonmaken en los laten van ongezonde energie en relaties- vorig leven en/of dat wat je op dit moment in beslag neemt. Een andere uitleg is het focussen op dat wat belangrijk ik, rust, balans vinden en terugkeren naar je gevoelens, je kern, je basis, je ziel enzovoorts.

Nog een andere uitleg is magie, natuur energie en/of spirituele ontwikkeling dit kun je vanuit verschillende interpreteren zowel positief als negatief. Een spirituele verklaring is dat de lavendel verbinding je met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd. 

 

 

 

Lelie

Dromen of visioenen over een lelie vertellen je over overwinning op het verleden, het vrouwelijke geslachtsorgaan en de vruchtbare kansen die daar uit voortkomen, maar ook over seksuele verlangens, overwinnen en de wedergeboorte. Een andere uitleg is het einde ervaren, rouw, dood of verdriet, ziekte, afgang, tegenslag maar ook het gemis van overleden geliefden. Dit komt omdat de lelie veel wordt gebruikt bij het overlijden en begrafenissen.

 

Het plukken van een lelie in je droom of visioen vertelt je dan ook dat je hebt geoogst en nu kun je hiervan de vruchten plukken, je vruchtbare ideeën worden waarheid. Een andere uitleg is dat je seksuele verlangens aandacht nodig hebben. Nog een andere uitleg is dat er een einde aan je problemen komt, je bent je verlies aan het verwerken, de emoties worden geuit. Het zien van een lelie in je droom of visioen vertelt je dat je wensen, dromen en ideeën nog buiten je bereik liggen, dus misschien moet je jezelf andere doelen stellen.

 


Lelietje-van-dalen

Dromen of visioenen over het Lelietje-van-dalen vertellen je over romantiek, nieuwe relaties, tweelingzielen, geluk, bevruchtingen, zwangerschap en nieuwe ideeën en mogelijkheden. Een andere uitleg is genezing, medische ontknoping en spirituele genezing van een situatie.

 

 

 

 

Lotus

Dromen en Visioenen over de Lotus vertelt je spirituele groei en ontwikkeling, transformatie en het overwinnen van de obstakels en problemen. Een andere uitleg is de poort naar leven en wedergeboorte en een diepere verbinding met jezelf ervaren en/of hiermee aan de slag gaan.  Het levens groeiproces en het helemaal openen en bloeien op je volle kracht, en de baarmoedermond het leven. Het ervaren van balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie.

 

De uitdaging aan gaan om te groeien, te ontwikkelen en te bloemen. Een andere uitleg is dat de lotus je leert handelen vanuit een meer spirituele en/of ziel, bron en basis leven. Daarnaast vertelt de lotus je iets over je wortels, je basis en dat waar je vandaan komt en daar waar je naar toe wilt gaan. Een spirituele verklaring is dat de lotus verbinding je met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd. 

 

 

 

Madeliefje

Dromen of visioenen over een madeliefje vertellen je over een gelukkige en zorgeloze periode die aanbreekt. Een andere uitleg is dat het madeliefje ook inzicht en geduld vertegenwoordigt.

Dromen of visioenen over het plukken van madeliefjes vertellen je dat je wat onzekerheid ervaart in de liefde, of onzekerheid in je levensdoel, je lot of het nieuwe pad dat je wilt bereiken. Een andere uitleg is natuurlijk de dat liefde wederzijds zal zijn; het enige dat je nog moet doen is het delen of duidelijk maken.

Vallen er blaadjes van het madeliefje in je droom of visioen dan vertelt dit het einde van een relatie, of situatie, maar ook tegenslag, en afzien van het huidige idee. Het stoppen van ongezonde situatie en relaties en het opnieuw willen beginnen.

 

 

 

 

Magnolia boom en bloesem

Dromen of visioenen over een magnolia boom vertellen je over verbindingen met het hiernamaals, ook is er een verwijzing naar kennis, inzicht en levensdoelen die je hebt gevonden of wilt vinden. Een andere uitleg is de kracht van de natuur, voorjaar, Pasen zuiverheid en reinheid komen in je leven of daar heb je behoefte aan.

Nog een andere mogelijkheid is dat je ondersteuning ontvangt tijdens een bloeiperiode in je leven en dit kan komen door te geloven en te mediteren. Een spirituele uitleg is dat de magnolia de hogere dimensies, het universum weerspiegeld; de verbinding vanuit je diepste kern en basis die naar een hoger niveau word getrokken. 

 

Magnolia bloesem in je droom of visioen vertelt je over, het openen van de mogelijkheden, inzichten, kennis, levensdoelen. Maar je kunt ook denken aan het oogsten de bloeiperiode is nu aanwezig; dit is het juiste moment.

Een andere uitleg is het ontvangen van ondersteuning van het universum en/of dat waarmee je een verbinding hebt. Nog een andere uitleg is dat de magnolia de verbinding van de natuur, voorjaar, Pasen, zuiverheid, reinheid vertegenwoordigd. 

 

 

 

 

Meiboom

Dromen of visioenen over een meiboom vertellen je dat je het gevoel hebt dat je in het middelpunt van de wereld staat of je in het midden van je leven of levensdoel bevindt. Je ervaart een centraal of focus punt in je leven, een punt dat je zelf hebt gecreëerd. Een andere uitleg is dat de meiboom de basis van het leven vertegenwoordigt, je verzorgt je lichaam, geest en ziel goed, en/of je besteedt voldoende aandacht aan je persoonlijk.

 

 

 

 

Monnikskap

Dromen of visioenen over de monnikskap vertellen je over geneeskracht op een natuurlijk manier, je bent aan het genezen van een emotionele, geestelijke of lichamelijke klacht. Een andere uitleg is kennis willen hebben over alternatieve geneeskunde, of ga een cursus volgen om je te verdiepen in de mogelijkheden van de natuur en zijn geneeskunde en de eeuwenoude kennis en wijsheid. 

 

 

 

Mistletoe ( Maretak) 

Dromen over de mistletoe vertellen je uiteraard iets over genezing en helen. Het weerspiegeld kracht, doorzettingsvermogen om dat aan te trekken te krijgen wat je wilt. Het is het willen toereiken naar het onbekende. Maar ook het gevoel van het kan goed komen maar ook fout gaan; het is dus de twijfels en keuzes maken. De Maretak weerspiegeld tegenwoordig natuurlijk ook ware liefde, de kus, tweelingzielen, zielsmaatjes. De vrouwelijke en mannelijke energie. Maar ook genegenheid en een signaal van het universum en/of dat waarmee je een verbinding hebt. Je kunt ook denken aan vruchtbaarheid, nieuwe kansen en nieuwe wegen in slaan.  

Als spirituele uitleg is er een verbinding met het ervaren  van begeleiding vanuit hogere dimensies, god, de engelen, opgestegen-meesters en/of waarmee je een verbinding hebt. Het zou ook de sleutel zijn om aan de werkelijkheid te ontsnappen.  Er zit naast de spirituele verklaring natuurlijk ook een goddelijk verhaal aan vast dat ook een aanknopingspunt kan zijn voor de eventuele verklaring van je droom of visioen.  

 

 

   

 

 

 

Narcis

Dromen of visioenen over een gele narcis vertellen je over de behoefte aan beter communiceren en luisteren naar je innerlijke wijsheid. Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn van obstakels, strubbelingen in relaties of vriendschappen die moeten worden uitgesproken. Dromen of visioenen over een witte narcis vertellen je dat je twijfelt of moeilijk keuzes kunt maken. Een andere uitleg is dat je misschien de neiging hebt om fantasie en werkelijkheid door elkaar te halen.

 

 

 

 

Olijfboom

Dromen of visioenen over een olijf gaan over tevredenheid, vriendschappen, maar ook warmte en een ontspannen sfeer die je rust en een gelukkig gevoel geven. Een andere uitleg is dat je tegenvallers en obstakels kunt verwachten in je leven die je moet overwinnen. Nog een andere uitleg is dat de olijf de basis is van de smeerolie van een project, je geestelijke situatie, en dat je de moeilijke situatie wat gemakkelijk wilt laten verlopen.

Dromen of visioenen over een olijfboom vertellen je over goede zaken, warmte, succes en mooie resultaten en mogelijkheden in je leven. Een andere uitleg is dat je de vruchten plukt van je harde werken; nu kun je oogsten en het succesvol maken. 

 

 

 

Onkruid

Dromen of visioenen over onkruid vertellen je over tegenslag en vooral over onrust, chaos in je hoofd, geen overzicht hebben, problemen en obstakels die je niet kunt overwinnen. Je kunt het zien als het gevoel van door de bomen het bos niet kunnen vinden, te veel in je hoofd zitten en geen duidelijke richting hebben en/of ervaren. 

 

Onkruid dromen hebben een verbinding met je hart, je bron, je basis, je wortels, je verleden en je toekomst. Maar ook met mensen die in je leven aanwezig zijn, onkruid weerspiegeld dus ook de ongezonde verbindingen met tweelingzielen, zielsmaatjes, gelijkgestemde, familie, vrienden enzovoorts. 

Het onkruid is een reflectie en spiegeling om je bewust te worden wat er nu echt in je omgaat, wat voor onrust je meemaakt en dat het tijd wordt om op te ruimen en zicht en ruimte te creëren. Onkruid is een bewustwording van je omgeving, je gedrag, je hoofd, je leven, je wezen, je huis, je bron, je basis en vooral hoe voelt. 

 

Een andere uitleg is misplaatst vertrouwen hebben in iets of iemand. Maar ook meerdere pogingen doen om iets in je leven tot een goed einde te laten komen, het kan ook zijn dat je verkeerde keuzes hebt gemaakt en je energie op iets verkeerds richt.  Nog een uitleg is dat het onkruid het donker en het licht vertegenwoordigd, je innerlijke demonen, je onrustige gevoelens enzovoorts. Het uitzoeken van oude voorbijgaande stukken en/of vorige levenservaringen

  

   

Dromen of een visioen over dat je onkruid aan het wieden bent vertellen je dat je bewust bent van het opruimen en bevrijden van negatieve gedachten, problemen, obstakels en gevoelens. De tijd is gekomen om het oude los te laten en aan toekomstige relaties te bouwen, maar ook om meer ruimte voor inzichten en vermogens te scheppen.

Een andere uitleg is dat je moet genieten van de kleine dingen in het leven, zelfs de dingen waarvan je geen weet hebt.  Tussen het onkruid, de onrust, het onbekende kunnen mogelijkheden en wonderen worden gevonden of ontwikkelen richting mooie dingen/projecten en wensen.

Opruimen en orde scheppen en inzichtelijk krijgen wat je echt wilt in het leven en dit kan natuurlijk ook mensen weerspiegelen die niet meer tot je leven behoren - gelijkgestemde of tweelingzielen, vrienden, familie verwijderen uit je situatie /leven. 

 

 

 

Orchidee

Dromen of visioenen over een orchidee voorspellen je luxe, liefde, schoonheid en kracht. Het is tevens een spirituele bloem die veel inzicht en verbinding geeft met de overleden geliefde in het hiernamaals. Een andere uitleg is dat de orchidee een innerlijke liefde en schoonheid vertegenwoordigt, ongeacht de uiterlijke verschijningsvorm.

Een alternatieve uitleg is dat de orchidee de schaduwzijde van je schoonheid vertegenwoordigt, mooi van buiten, een wat donker karakter van binnen, of dat je moeilijk te doorgronden bent.

De orchidee als plant in je droom of visioen vertelt je dan ook over de verbinding met je eigen wortels, de basis van je familie of je leven, maar ook over de spirituele verbinding die daaruit voortkomt. Een spirituele verklaring is dat de orchidee verbinding je met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd. 

 

 

 

Park 

Dromen of een visioen over een park met veel groen, bomen en bloemen vertellen je over geluk en comfort in je leven, maar ook over nieuwe ideeën, en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat je veel plezier binnen het gezin zult ervaren.

Een park is een plek in je hart, je bron, je basis dat je vooral sociaal wilt inzetten. Dit kan het gevoel van gelijkgestemde vinden zijn, maar ook de behoefte om naar buiten te treden weerspiegelen. Een park is het verlengde van jezelf, je hart je bron, je basis en/of waarmee je een diepe connectie hebt.  De behoefte om te delen, plezier te maken, naar buiten te treden en/of gelijkgestemde te vinden en/of aan te trekken.   

 

Dromen of visioenen over mooi park vertellen je dat je een goede en misschien vreugdevolle periode tegenmoet gaat, er komen nieuwe kansen, ontwikkelingen en mogelijkheden jouw kant op. Je ervaart dat alles wat je nu onderneemt succesvol en gemakkelijk verloopt. Een andere uitleg is rust en de balans vinden tussen werk en gezin, je mannelijke en vrouwelijke energie. 

 

Let goed op wat er aanwezig is in het park, mensen, vijver, dieren, muziek enzovoorts dit vertelt heel veel over hoe je de droom kunt verklaren en/of bewust kunt ervaren. 

 

Dromen of visioenen over park dat dor of vergaan is vertellen je dat je de laatste tijd je wensen, dromen, ideeën of relaties geen aandacht hebt geschonken en daardoor kan het niet groeien, bloeien en ontwikkelen. Neem jezelf eens onder de loep en verander je plannen, wensen of je gedrag ten opzichte van je doel en je relatie. Een andere belangrijke uitleg is dat er sprake kan zijn van eenzaamheid, communicatie problemen, burn-out, depressie enzovoorts. 

    

 

 

Passiebloem

Dromen of Visioenen over de passiebloem gaan over het overwinnen en het beklimmen van bergen en dalen. Speelsheid, het innerlijke kind dat tot uiting mag komen. Een andere uitleg is het terugkeren naar oude ongezonde patronen en automatische ( vertrouwde) gewoontes, relaties en vriendschappen.

Een andere uitleg is energetische draden, de verbinding tussen mensen gewenst en ongewenst, bewuste draden en onbewuste draden; haakjes en blijven plakkers. Een alternatieve uitleg is de positieve of negatieve verbinding met voorouders, karma, vorig leven en familieleden. Een spirituele verklaring is dat de passiebloem je verbinding je met hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd.

 

 

 

 

Palmboom

Dromen of visioenen over een palmboom vertellen je over rust en ontspanning, maar ook hoge doelen en overwinning op problemen. Een andere uitleg is dat de palm ook staat voor dromen, wensen en niet realistische doelen, of twijfelen en luchtkastelen zien. De palmboom weerspiegeld je kern, je basis en de schil die je erom heen hebt getrokken. De harde buitenkant, bescherming en ondersteuning die je door de situatie etc hebt opgebouwd.  

 

 

 

 

Perenbloesem 

Dromen of visioenen over een perenbloesem vertellen je over verbindingen met het hiernamaals, ook is er een verwijzing naar kennis, inzicht en levensdoelen die je hebt gevonden of wilt vinden. Een andere uitleg is de kracht van de natuur, voorjaar, Pasen zuiverheid en reinheid komen in je leven of daar heb je behoefte aan. Nog een andere mogelijkheid is dat je ondersteuning ontvangt tijdens een bloeiperiode in je leven en dit kan komen door te geloven en te mediteren.

Een spirituele uitleg is dat de kersenbloesem de hogere dimensies, het universum weerspiegeld; de verbinding vanuit je diepste kern en basis die naar een hoger niveau word getrokken.  Nog een andere uitleg voor Kersenbloesem is het openen van de mogelijkheden, inzichten, kennis, levensdoelen.

Maar je kunt ook denken aan het oogsten de bloeiperiode is nu aanwezig; dit is het juiste moment.  De peer is ook een vertegenwoordiger van het pentagram en de elementen aarde, water, vuur en lucht en daarom vertelt de peer de mogelijkheden om dingen te veranderen en aan te brengen in je leven, zodat je nieuwe inzichten krijgt die kunnen leiden tot iets moois.

Perenboom 

Een perenboom met mooie peren in je droom of visioen vertelt je over nieuwe mogelijkheden, vruchtbare kansen komen er aan. Je hebt goed geoogst en kunt nu gaan plukken, gezonde ideeën, verbeteringen en de basis is genezen. Vallen de peren van de boom dan vertelt het dat de waarheid, of je ware gevoel, je familiebanden niet ver van de waarheid verborgen liggen, de oplossing voor je problemen ligt voor je voeten. 

 

 

 

 

Pioenroos

Een pioenroos in je droom of visioen vertelt je over de manier waarop je problemen, dingen, het leven benaderd en hoe je hierop reageert. De pioen vertelt je over het los laten van oude gewoontes en gedachtes en emoties. Een andere uitleg is dat de pioen geen onverwachte wonderen aan geeft, dat je hard moet werken om daar te komen waar je wilt zijn, langere projecten en wensen.

Nog een andere uitleg is het vinden van passie en hogere energie en het vinden van gelijkgestemde, aantrekkingskracht die je ervaart en/of wilt in je leven. De pioenroos vertelt je over de uitdagingen en niets over de oplossing van, je ervaart bewustwording van het feit dat....

Een alternatieve uitleg van de pioenroos is het ervaren van tegenwerking, tegenslag en misschien zelfs wel wat oneerlijkheid. Een spirituele verklaring is dat de pioenroos je verbinding met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd. Nog een andere uitleg is dat de pioenroos het voorjaar en zomer seizoen vertegenwoordigd. 

 

 

 


Riet

Als je droomt of een visioen hebt over riet dan vertelt dit je dat je behoefte hebt aan steun, inzicht en goed advies in een situatie waar in je nu geen uitweg weet. Een andere uitleg is de behoefte dat er iemand is die je vertrouwt, waar je op kan bouwen en die je zal beschermen als het nodig is. Nog een andere uitleg is dat het riet staat voor vruchtbaarheid, moederlijke bescherming, aarde en geborgenheid die je kunt ervaren.

 

 

 

 

Roos

Dromen of visioenen over een roos vertellen je over het hebben van hoop in de liefde en in de toekomst en over gelukkige momenten. Een andere uitleg is dat de roos natuurlijk staat voor passie, vrouwelijkheid en romantiek en de liefde. Een spirituele verklaring is dat de roos je verbinding met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd.

Dromen en visioenen over het verwelken van een roos vertelt je over het einde van een relatie, een moeilijke periode maar ook verlies van geliefden en de dood van een project of wens, droom of idee. Een andere uitleg is de cyclus van het leven, de dood en de wedergeboorte evenals de cyclus van relaties en het vrouwelijke lichaam.

Dromen of visioenen over witte rozen vertellen je over maagdelijkheid, puurheid, kracht, schoonheid en geheimen. Een andere uitleg is dat de witte roos staat voor wedergeboorte en het oneindige en de cyclus van het leven.

Dromen of visioenen over rode rozen vertellen je over passie, liefde en romantiek. Een alternatieve uitleg is dat er ook bloed, valsheid en negatieve energie in je leven aanwezig is.

 

 

 

 

Salie

Dromen of visioenen over salie branden vertellen je dat je behoefte hebt aan het reinigen, opruimen van een situatie, je huis, werk, omgeving of relatie. Een andere uitleg is dat salie rust en de balans tussen je mannelijke en vrouwelijk energie verzorgt. Salie in je dromen of visioenen gebruiken tijdens de maaltijd vertelt je dat je de behoefte hebt aan luxe, balans en geestelijke verbeteringen. Een andere uitleg is het ervaren van overmaat en het boven je stand willen leven.

 

 

 

 

Sneeuwklokje

Dromen of visioenen over een sneeuwklokje vertellen je dat je in het voorjaar kunt gaan oogsten, je hebt hard gewerkt de laatste tijd en het voorjaar is jouw tijd om te bloeien. Een andere uitleg is dat je je bewust aan het worden bent van de verdrongen emoties en je bezig bent om ze een plek te geven in je leven. Je overwint je beperkingen en je moeilijkheden en komt los van je koude gedrag.

 

 

 

 

 

Tuin, Voortuin, Achtertuin

Dromen over een tuin weerspiegelen de verbinding met je meest pure ik, je hart, je bron en je basis. Het is een reflectie van hoe je voelt en hoe je in het leven staat. De tuin is het verlengde van je huis (thuis) dromen; het is dat stukje wat je aan de wereld wilt tonen. Dit kan de buitenwereld zijn maar ook je innerlijke wereld. Dat wat je met andere deelt (hart) momenten en ervaringen. 

Let goed op hoe de tuin eruitziet dat vertelt je heel veel over hoe je de droom of het visioen kunt verklaren.   

 

Dromen of een visioen over een tuin met veel groen en bloemen vertellen je over geluk en comfort in je leven, maar ook over nieuwe ideeën, en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat je veel plezier binnen het gezin zult ervaren.

 

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je met je geliefde door een tuin loopt met planten, dan vertelt het je over zuiver geluk en onafhankelijkheid in vriendschap, liefde en werk die je kunt gaan ervaren. Een andere uitleg is de balans hervinden tussen je vrouwelijke en mannelijke energie.

 

Dromen en visioenen dat er groenten in de tuin groeien vertellen je over het ervaren van problemen en hindernissen die je moet overwinnen, maar ook over aandacht schenken aan de verzorging van de vruchten die je hebt geplant in het leven. Een andere uitleg is dat de tuin iets vertelt over de manier waarop je in de wereld en het leven staat.

 

Het oogsten van groenten en bloemen uit je tuin in je droom of visioen vertelt je dat je veel aandacht hebt besteed aan je dromen, wensen, ideeën, jezelf of een situatie en daar kun je nu de vruchten van plukken. Je hebt veel geleerd en nu is het de tijd om er wat mee te gaan doen.

 

Dromen of een visioen over dat je onkruid aan het wieden bent vertelt je dat je je zou moeten bevrijden van negatieve gedachten om als persoon te kunnen groeien in je leven. De tijd is gekomen om het oude los te laten en aan toekomstige relaties te bouwen, maar ook om meer ruimte voor inzichten en vermogens te scheppen. Een andere uitleg is dat je moet genieten van de kleine dingen in het leven, zelfs de dingen waarvan je geen weet hebt.

 

Dromen en visioenen waarin je tuin verdort en droog is, vertelt je over tegenslag, innerlijke eenzaamheid, geen aandacht besteden aan je wensen, dromen, ideeën of je innerlijke en geestelijke welzijn. Een andere uitleg is dat de aanhoudende financiële of geestelijke droogte, en de twijfel je leven overheersen.

 

Maar droom je of heb je een visioen van een tuin waarin je alles aan het planten bent, dan vertelt dit je, dat je het verleden aan het loslaten bent en opnieuw alles aan het plannen en verzorgen bent, maar je moet eerst zaaien zodat je daarna kunt oogsten.

 

Dromen of visioenen over het zien van een achtertuin vertellen je dat je in het verleden veel gezondheid, geluk, genegenheid, liefde en financiële waarde hebt gekend, maar dat je in het heden nog niet of weinig moois hebt ervaren. Een andere uitleg is dat je onbewust erg blijft hangen in dat wat vroeger was; geschiedenis, herinneringen enzovoorts. 

  

Wanneer je in je droom of visioen met iemand door je achtertuin loopt, vertelt dit je dat je karaktereigenschappen, geliefden of vriendschappen bent verloren en je hoopt deze stiekem terug te krijgen. Een andere uitleg is dat je nog niet klaar bent met het verleden, je wilt dit nieuw leven inblazen of opnieuw bekijken en overwegen.

 

Dromen of visioenen over een mooie voortuin vertellen je dat je nieuwe dingen in je leven kunt verwachten, succes, rijkdom of overwinning op je financiële, geestelijke en lichamelijke problemen.

 

Als je een verdorde voortuin hebt in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat je geen positieve periode ervaart, dat de toekomst en je huidige leven meer aandacht nodig hebben. De komende tijd ziet er niet positief uit, je zit in een dip, of je komt geestelijke en lichamelijke problemen niet te boven.

 

 

 

Tulp

Dromen of visioenen over een tulp vertellen je over een frisse of nieuwe start in een situatie of in je droom, wensen of ideeën en in je leven. Een andere uitleg is dat de tulp je liefdadigheid, ondersteuning, hoop, geloof en mogelijkheden aanbiedt.

Dromen of visioenen over tulpen in de knop vertellen je over ontwikkelingen en nieuwe kansen die tot bloei komen van een project, wens, droom of idee die vruchtbaar kan zijn. Een andere uitleg is de ontwikkeling die plaatsvindt op persoonlijk en vooral geestelijk vlak. Een meer alternatieve uitleg is dat je ontwikkelingen plaats vinden in het voorjaar, het voorjaar is de tijd om nieuwe dingen door te voeren.

Verlepte tulpen in je droom of visioen vertellen je over verloren vriendschappen, relaties en verloren mogelijkheden. Een andere uitleg is dat de tulp je geestelijke en lichamelijke status verbeeldt; je bent op, je bent leeg, je voelt je lusteloos.

 

 

 

 

Twijgje

Als je droomt of een visioen hebt over een twijgje, dan vertelt dit je dat de kleine dingen in het leven niet minder belangrijk zijn dan de grote en kunnen leiden naar je levenspad. Een andere uitleg is dat de eerste tekens te zien zijn van wat je hebt gezaaid in een situatie in je leven; binnenkort kun je, als je er aandacht aan blijft geven, gaan oogsten. Een alternatieve uitleg is dat het vertelt dat ook de kleine dingen in het leven belangrijk zijn, en niet alleen het grote moet en mag gezien worden.

 

 

 

 

Vaas, Bloempot

Dromen of visioenen over een vaas of bloempot vertellen je verbinding wilt maken en/of probeert te maken met je meest pure vrouwelijke verzorgende energie. Een andere uitleg is dat je van huiselijke harmonie zult genieten en tevreden kunt zijn met je vorderingen richting je levensdoel. Een andere uitleg is het vinden van geluk, tevredenheid of een hartenwens die in vervulling gaat komen.

 

Dromen of een visioen dat je uit een vaas of bloempot drinkt vertellen je over de behoefte aan innerlijke genezing, en schoonmaken op een natuurlijk manier. Een andere uitleg is het ervaren van tijdelijke veranderingen, interesse en gevoelens die je misschien wat meer spanning gaan geven.

Het zien van een gebroken vaas of bloempot in je droom of visioen vertelt je dat je het gevoel hebt dat je lichamelijke en misschien ook geestelijke tegenslag ervaart. Het is een weerspiegeling en reflectie van je ware gevoelens, tegenslag, mogelijkheden, en een gebroken hart, verlies van een geliefde. Een andere uitleg is de weerspiegeling van het feit dat de innerlijke woede, angst, pijn en verdriet, gebroken zijn.

 

 

 

 

Viooltje

Dromen of visioenen over een viooltje vertellen je over bescheidenheid en terughoudendheid, maar ook over hoop en een nieuw beginnen, de oneindigheid van de liefde komt bij een viooltje aan bod. Een andere uitleg is dat het viooltje staat voor liefde en een nieuwe relatie die onopvallend groeit, je hebt nog niet in de gaten dat iemand misschien meer om je geeft dan je nu denkt of dat je zelf meer voor iemand voelt dan je dacht.

Het plukken van viooltjes in je droom of visioen vertelt je dan ook over een geheime liefde, een onverwachte romance. Een andere uitleg is vreugdevolle nieuwe kansen, inzichten en ontwikkelingen.

 

 

 

 

  

Waterlelie

Dromen of visioenen over een waterlelie vertellen je over transformatie, en de cyclus van het leven of van een situatie. Het water speelt een belangrijke rol door de baarmoeder van nieuwe ideeën die daaruit ontstaat. Een alternatieve uitleg is, dat er met de waterlelie een mengeling van voorspoed en verdriet in je leven komt, en vooral de zorg die daaruit voort kan komen. Een spirituele verklaring is dat de waterlelie je verbinding met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd. 

 

 

 

 

 

Zonnebloem

Dromen of visioenen over een zonnebloem vertellen je over het ervaren van warmte en overvloed, een gezond en gelukkig leven. Een andere uitleg is het ervaren van de zon die schijnt in je leven. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je de juiste richting hebt gekozen in je leven. De zonnebloem weerspiegeld ook de uitdaging, obstakels en het mee draaien met de energie van de dag, week, situatie enzovoorts. Een alternatieve uitleg is dat de zonnebloem een verwijzing is naar planten, oogsten van je wensen, dromen en projecten. Of zelfs de uitleg dat in de zomer je wensen, dromen en ideeën tot realisatie komen. Een spirituele verklaring is dat de zonnebloem je verbinding met de hogere energieën en hogere trillingen zoals de 5de, 6de, 7de en 8ste dimensies vertegenwoordigd. 

Een veld met zonnebloemen in je droom of visioen verwijst naar de manier waarop je in het leven staat; hoe je voelt en wat je naar de buitenwereld wilt tonen. Een veld met zonnebloemen weerspiegeld ook de uitdaging, obstakels en het mee draaien met de energie van de dag, week, situatie enzovoorts. Een andere uitleg is de overwinning en het succesvol een project, wens, idee uitwerken. 

Een boeket zonnebloemen in je droom of visioen vertelt je over het aantrekken van overvloed, warmte, een gezond en gelukkig leven. Een andere uitleg is dat de zonnebloem een verwijzing is naar planten, oogsten van je wensen, dromen en projecten. Het los laten van randzaken, focussen op dat wat echt belangrijk is en het los laten van oude ongezonde patronen en relaties.  

 

   

 

Aanvullende/Algemene informatie bloemen en planten! 

Bloemen en planten verbinden ons met je pure basis, je wortels, hart, je intuïtie, je ziel en de manier waarop je op deze planeet leeft enzovoorts. Daardoor weerspiegelen de bloemen en planten altijd de manier waarop jij leeft, voelt, ervaart, "hoe jezelf in het leven staat en/of wat je meemaakt". De planten zijn als het ware je longen, je hart, je wortels, je nieren en je hoofd (hersenen).  

   

Bloemen en planten verwijzen altijd naar IK en/of de situatie waarin je aanwezig bent. De eerste stappen naar genezing, healing worden aangeduid door dromen of visioenen over bloemen en planten. Bloemen en planten niet alleen mooi in je droom, ze staan in verbinding met de natuur, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling en groei. 

  

Spiritueel zijn planten verbonden met je chakra's en je zelfs met je aura.  

Wortels :  Wortel Chakra 

Stam/ Stelen onderste deel: Stuit/Sacraal Chakra 

Stam/ Stelen middendeel: Zonnevlecht Chakra en Hart Chakra  

Stam/ Stelen bovenste deel: Keel Chakra en Derde Oog Chakra

Blaadjes: Kruin Chakra