• Webshop
  • Blog
  • Dromen
  • Slapen
Start » Dinosaurus droom picture

Dinosaurus droom picture

Gepubliceerd op 6 augustus 2021 om 07:00

Dromen of visioenen over een dinosaurus vertellen je over oergevoelens, de bron, de basis van je hele wezen. Hardheid, ruggengraat hebben maar ook over geweld en fascisme, het einde en begin (dood en wedergeboorte). De dino weerspiegeld je de innerlijke angst, woede, agressie, emoties en alles wat onder je huid verborgen zit.

Het kan zijn dat je je laat meeslepen door je emoties, passie en gevoelens die je moet overwinnen. De dinosaurus is als het ware je ruggengraat en stroomt door je hele wezen, van je tenen (aarde, geaard zijn) tot aan je hoofd toe ( het universum, hemel, kruinchakra). 

   

Een andere uitleg is dat je het verleden eens onder de loep moet nemen. Nog een andere uitleg is dat je huidige leven heeft te lijden onder een vorige leven; waardoor je misschien het gevoel hebt gedwongen te vechten tegen oude onopgeloste problemen. Het is een weerspiegeling van rauw en puurheid in het leven.  

  

Een alternatieve uitleg voor de dinosaurus zijn monsters (innerlijke demonen) die staan voor kinderlijk gedrag en fantasie die niet reëel is. Als alternatief kun je denken aan een soort van  je schijngevecht aangaan met het verleden omdat te overwinnen. En angst om te falen in je leven kan ook weerspiegeld worden door een dinosaurus.  Een belangrijke uitleg is dat jezelf altijd de dino bent, dat wat je aanvalt en/of dat waar je bang voor bent - je spiegeld als het ware de eigenschappen, angsten, emoties, gevoelens op de gehele droom of visioen. 

 

 

Nog een andere uitleg is dat je in het verleden blijft hangen of dat je in het verleden nog problemen hebt waarin nog iets moet worden opgelost of overwonnen. Nog een andere uitleg is dat de dinosaurus een vorig leven vertegenwoordigd waarin je een diepe verbinding hebt gehad met het elementen vuur, water, aarde en lucht. Dinosaurus staan in verbinding met de mythische wezens, het kan ook een spirituele verbinding hebben.      


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.