• Webshop
  • Blog
  • Dromen
  • Slapen
Start » Goudvis droom picture

Goudvis droom picture

Gepubliceerd op 28 juli 2021 om 07:00

Dromen of visioenen over een goudvis vertellen je over overwinning, succes, rijkdom ervaren, vruchtbaarheid. Je kunt ook denken aan meevaren, mee zwemmen met de situatie door je aanpassingsvermogen. Een andere uitleg is dat de goudvis staat voor genezing van een project, wens, relatie, idee of droom.

 

De goudvis staat in verbinding met het element water en heeft dan ook een aanvullende spirituele uitleg over het onderbewuste, je gevoel en je emoties. Water is als het ware het smeermiddel van je psyché en vertegenwoordigt levensenergie. Het staat ook voor spiritualiteit, zuiveren, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven. Een andere uitleg is, dat het water ook staat voor de cyclus van het lichaam en het leven. Water weerspiegeld de baarmoeder van het leven, het begin, de basis, je start, je ziel. 

 

Dromen en visioenen waarin goudvissen zwemmen staan symbool voor het zwemmen met de levensenergiestroom mee, of misschien kies je ervoor om tegen de stroom in te zwemmen.  welke keuze heb je gemaakt ?. Bekijk je situatie goed, stroomt alles door of moet je overal voor vechten- goudvis (vis) dromen en visioenen kunnen zowel positief zijn als negatief worden ervaren afhankelijk van of je met de stroom mee zwemt of er tegen in gaat. 

   

Slik je een goudvis in je droom of visioen in dan vertelt het dat de communicatie aandacht nodig heeft. Het kan ook verwijzen naar een nieuwe vorm van communicatie en/of het openlijk spreken (uitspreken). Een aanvullende uitleg is dat er sprake kan zijn van een nieuwe liefde en/of dat je een liefde hebt veroverd of herwonnen. Het in slikken van een goudvis is ook een verwijzing naar vruchtbaarheid en succes verzekerd voor de toekomst. 

 

Een dode goudvis in een droom of visioen vertelt je over een negatieve of positieve ervaring en/of een moment waarop alles lijkt stil te staan ( het einde en het nieuwe begin) het ligt er dus echt aan hoe je kijkt en/of hoe je het ervaart. Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn van verlies van rijkdom en macht door trieste of oude ongezonde omstandigheden.

Je kunt denken aan dat wat niet gezond is, dat wat niet meer in je leven past. Een andere uitleg is dat je het oude of dat wat niet meer tot je leven en/of situatie behoort niet hebt overwonnen. Daarnaast is het een verwijzing naar de dood en wedergeboorte waardoor het een weerspiegeling is van de baarmoeder van het leven en het opnieuw beginnen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.