• Gratis blog
  • Dromen
  • Visioenen
  • Dreaming
Start » Jagen droom picture

Jagen droom picture

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 07:00

Jagen, jager in de droom vertelt je over je persoonlijk gevoel en verbindingen. Je weerspiegeld jezelf als het ware op zowel je prooi en de jager. De vraag echter is wat ben je? De opgejaagde of de jager met andere woorden ben je diegene die je alles ontneemt of ben je op de vlucht voor jezelf en/of de situatie waarin je zit. 

 

Dit soort dromen hebben te maken met je hart, je bron, je basis en dan vooral uit je angst, woede, agressie, stress, verdriet, emoties en gevoelens. Bewustwordingsdroom vanuit het feit dat jezelf dus de belangrijkste schakel bent ongeacht wie of wat je bent in de droom.  

 

Let bij dit soort dromen dus altijd goed op! waarop jaag je? wie jaagt er op je?. Draai jezelf eens om en vraag eens aan de jager waarom en wie het is. Je zult verbaast staan wat je ontdekt!. 

Dromen over jagen of jager zijn hebben een diepgewortelde woede angst, passie, verdriet, emoties, depressie, burn-out gehalte. Daarnaast is het strategisch en heeft het een mannelijk energie en lading dat tot uiting mag komen.

   

De kogel bijvoorbeeld is verbonden met  woede, agressie, pijn en verdriet ervaart dat je moet uiten. Een andere uitleg is dat er een drastisch beslissing moet worden gemaakt of dat er problemen zijn die absoluut moeten worden opgelost. Nog een ander uitleg is dat een kogel het fallussymbool vertegenwoordigt; het vertelt je dus over vruchtbaarheid en nieuwe mogelijkheden, veel kracht en power.

Een alternatieve uitleg is de gezegde ‘de kogel is door de kerk’, dat wanneer er een besluit genomen is, er geen weg terug meer is of dat de oorzaak en het gevolg daarvan onoverkomelijk zijn. Dit kan zowel positief als negatief worden ervaren. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.