• Webshop
  • Blog
  • Dromen
  • Slapen
Start » Koffie droom picture

Koffie droom picture

Gepubliceerd op 13 mei 2021 om 07:00

Dromen over koffie ontdekken, bewust worden en persoonlijk inzichten ervaren. Koffie kan een soort van smeermiddel zijn, energie boost en eventueel de verwijzing naar het ongezonde gebruik van Cafeïne (vastgeroeste ongezonde patronen).

 

Terwijl voor andere dromers koffie juist staat voor het ontspannen moment van tot jezelf komen, tot rust komen enzovoorts. Afhankelijk wat je persoonlijke ervaring met koffie is!. Kun je zeggen dat je de droom zowel negatief als positief kunt verklaren  

Koffie dromen noem ik bewustwordingsdromen - waarin je dus jezelf als het ware een spiegel voorhoud. Verslavingsgevoelige dromen staan met stip bovenaan het lijstje met signalen naar ongezond gedrag en/of wake-up call. 

Slapenloosheid, vermoeid wakker worden, nachtmerries, trauma's en verslavend gedrag worden in koffie dromen vaak weerspiegeld. 

Een andere belangrijke uitleg is de (waakbestaan) ervaring van tegenslag, een foute beoordeling, maar ook over roddel en laster, moeilijkheden in je relatie, of innerlijke problemen.

 

Een belangrijke spirituele uitleg is dat koffie een synoniem is voor de uitspraak ‘koffiedik kijken’. je wilt inzichten, die er niet zijn, je spiegeld als het ware jezelf en/of je situatie en hoopt hierin antwoorden te vinden. Het verwijst ook naar ongezond gedrag als het gaat over balans tussen geven en nemen - zwart, wit, spiritueel en aards-gebonden (mens) zijn, werk en privé enzovoorts. 

Koffiedik lezen in je droom of visioen vertelt je dat je inzicht wilt hebben in je verleden. Waar ben je in de fout gegaan en/of wat kan ik doen,  welke mening had je niet moeten uiten, en wat heb je gedaan waardoor deze situatie is ontstaan? Je bent op zoek naar antwoorden in je leven. 

 

Daar waar het drinken van water, thee enzovoorts schoonmaken, reinigen, opruimen en nieuwe visie vertegenwoordigd - geeft koffie voor veel dromers een bittere nasmaak weer ongeacht in welke situatie je ook zit. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.